Petr Gazdík

Aktualizováno 16. 10. 2012 18:34
Petr Gazdík byl do března 2014 předsedou politického hnutí Starostové a nezávislí. V předčasných volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2013 byl zvolen poslancem za TOP 09 a je místopředsedou PSP.
Petr Gazdík
Petr Gazdík | Foto: Ludvík Hradilek

Petr Gazdík je místopředsedou Poslanecké sněmovny. V letech 2009-2014 byl předsedou politického hnutí Starostové a nezávislí (STAN), v březnu 2014 na volebním sjezdu nekandidoval a nahradil ho Martin Půta. Gazdík zůstává na pozici 1. místopředsedy.

V předčasných volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2013 byl zvolen poslancem za TOP 09, s nimiž mají STAN společnou kandidátku. Kandidoval jako lídr zlínské kandidátky. V minulém funkčním období působil jako předseda poslaneckého klubu TOP 09.

Poslancem za TOP 09 byl poprvé zvolen v parlamentních volbách v květnu 2010 ve Zlínském kraji.

Foto: Ludvík Hradilek

V krajských volbách, které se konaly na podzim 2012, Gazdík úspěšně kandidoval za TOP 09+STAN do krajského zastupitelstva Zlínského kraje.

Původní profesí učitel se do širšího povědomí dostal, když před lety coby starosta vísky Suchá Loz vyzval pražského primátora Pavla Béma, aby si na čas vyměnili funkce. V roce 2008 se Gazdík stal zastupitelem Zlínského kraje za hnutí STAN a zároveň předsedou výboru pro zemědělství, životní prostředí a rozvoj venkova ZZK.

Podle Petra Gazdíka potřebuje Zlínský kraj zejména ukončit vládu velké koalice ČSSD a ODS, dalšími kroky ke zlepšení by podle něj mělo být oddlužení nemocnice či otevření krajského úřadu, který by měl snížit počet úředníků a zpřístupnit veškeré jeho smlouvy veřejnosti.

Bývalý učitel se mimo politický život věnuje například skautingu, působí také jako Vůdce Skautského střediska Suchá Loz.

Vystudoval Pedagogickou a Filosofickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně.

 

Právě se děje

Další zprávy