Jan Zahradník - poslanec ODS

Aktualizováno 16. 10. 2012 13:55
Občanský demokrat Jan Zahradník kandidoval na senátora ve volebním obvodu České Budějovice v senátních volbách v roce 2012.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Aktuálně.cz

Jan Zahradník byl za ODS zvolen poslancem v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny na podzim 2013. V Jihočeském kraji předstihl Martina Kubu.

Zahradník účastnil senátních voleb v roce 2012, postoupil do druhého kola z první příčky se ziskem 30.08 % hlasů. Vítězem voleb se však stal jeho protikandidát Jiří Šesták. Zahradník ve druhém kole získal 45 % hlasů.

Ke konci roku 1991 vstoupil Jan Zahradník do ODS, jejíž členem je i v současné době. Za občanské demokraty úspěšně kandidoval v komunálních volbách v Českých Budějovicích. V roce 2000 byl zvolen prvním hejtmanem nově vzniklého Jihočeského kraje a ve funkci zůstal osm let. V letech 2009 až 2011 byl protektorem Jihočeské univerzity pro zahraniční vztahy. Dnes působí jako odborný asistent na Katedře matematiky Pedagogické fakulty.

Třiašedesátiletý Jan Zahradník vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu Karlovy univerzity v Praze, obor učitelství matematika a fyzika. Má titul doktora přírodních věd.

 

Právě se děje

Další zprávy