Krajské volby 2012 - ODS ve Středočeském kraji

Aktualizováno 15. 10. 2012 10:27
Lídrem kandidátní listiny ODS pro krajské volby 2012 se stal ve Středočeském kraji primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati, který tak bude současně kandidovat na post hejtmana kraje.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jiří Kropáček

Strana ODS obdržela v Krajských volbách 2012 3. místo hned za ČSSD a KSČM. S 18,32 procenty tak získala 16 mandátů. V celkovém přehledu jasně zvítězil Raduan Nwelati s 8569 hlasy a Dan Jiránek s 5382, kteří byli na prvních dvou místech kandidátní listiny ODS do Krajských voleb 2012 ve Středočeském kraji.

Do krajských křesel usednou: Jiří Burian, Radomír Dvořák, Tomáš Havlíček, Dan Jiránek, Jaroslav Král, Libor Lesák, Václav Michl, Raduan Nwelati, Josef Polák, Ivo Rubík, Jan Skopeček, Miloslav Šmolík, Jana Štěpánková, Roman Tichovský, Pavel Vaic a Tomáš Vaněk.

Lídrem kandidátní listiny ODS pro krajské volby 2012 se stal ve Středočeském kraji primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati, který tak bude současně kandidovat na post hejtmana kraje. Jako hlavní problém vidí předlužení kraje a zejména jeho skryté zadlužení. Zakázal by rovněž losování ve výběrových řízeních. Tuto metodu totiž považuje za netransparentní.

Pod číslem dvě najdou voliči primátora Kladna Dana Jiránka. Do první desítky se také probojovali starosta Benátek nad Jizerou Jaroslav Král, Jan Skopeček, Tomáš Havlíček, místostarosta města Benešov Roman Tichovský nebo vědecký pracovník Tomáš Vaněk.

Třetím, který získal ze strany ODS nejvíce hlasů byl Jan Skopeček, který s 2857 hlasy byl v celkovém pořadí podle preferenčních hlasů na 11. místě. Volby proběhly 12. a 13. října.

V posledních krajských volbách, které se konaly v roce 2008, získali občanští demokraté ve Středočeském kraji 25 mandátů a stali se tak po ČSSD druhou nejúspěšnější stranou. V současné době vládne ve Středočeském kraji ČSSD s tichou podporou komunistů. Společně mají 36 hlasů.

 

Právě se děje

Další zprávy