Krajské volby 2012 - ODS v Ústeckém kraji

Aktualizováno 17. 10. 2012 19:57
Do čela kandidátní listiny ODS v Ústeckém kraji byl zvolena Vladislav Raška.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jan Langer

ODS má po letošních krajských volbách v Ústeckém kraji 7 křesel v zastupitelstvu (Hilmi Mahmoud Al-Eraidi, Petr Fiala, Václav Hofmann, Karel Krejza, Vladislav Raška, Jan Řehák, Radek Vonka). Z hlasů získala 9,68 %.

V Ústeckém kraji se ODS potýká s nepříliš dobrou pověstí, nálepku „kmotrů“ jí přiřkl dokonce i expředseda strany Mirek Topolánek. Jako u ostatních krajů, i v Ústeckém kraji se zvedla vlna nesouhlasu proti slučování a rušení škol. Proti návrhu se postavil například Radek Vonka z ODS s námitkou, že slučované školy k sobě mnohdy nemají odborně blízko a návrh by se měl ještě přehodnotit.

Do čela kandidátní listiny ČSSD v Ústeckém kraji byl zvolen Vladislav Raška (2650 preferenčních hlasů), který se jen těžko bude po krajských volbách 2012 pokoušet o získání postu hejtmana v kraji. Na druhém místě kandidátky byl krajský radní Radek Vonka, na třetím se objevil Jan Řehák. Následuje krajský zastupitel Petr Fiala, pod pětkou vystupoval Václav Hofmann. Volby proběhly 12. a 13. října.

V posledních krajských volbách, které se konaly roku 2008, získala občanská demokracie v Ústeckém kraji celkem 13 křesel v krajském zastupitelstvu.

 

Právě se děje

Další zprávy