Krajské volby 2012 - ČSSD v Karlovarském kraji

2. 4. 2012 17:04
ČSSD se v krajských volbách, které se konaly 12. a 13. října 2012, nepodařilo obhájit pozici nejsilnější strany v Karlovarském kraji. Tentokrát skončila na druhém místě za KSČM.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jan Langer

ČSSD se v krajských volbách, které se konaly 12. a 13. října 2012, nepodařilo obhájit pozici nejsilnější strany v Karlovarském kraji. Tentokrát skončila na druhém místě za KSČM. Sociální demokraté ve volbách získali 13 mandátů (22,73% hlasů).

Jedním z hlavních témat volebního programu sociální demokracie v Karlovarském kraji byla zejména podpora zaměstnanosti. Řešení vidí ČSSD nejen ve zlepšení podmínek pro podnikání, ale i v úpravě systému vzdělávání tak, aby kvalifikace lépe odpovídala poptávce zaměstnavatelů. Dalším aktuálním tématem byla také otázka rychlostní silnice R6, která vede z Chebu do Prahy a její dostavba by výrazně zlepšila dopravní dostupnost kraje.

Kandidátní listina:

Do čela kandidátky karlovarské ČSSD se v rámci krajských voleb v roce 2012 postavil současný hejtman Josef Novotný, který se pokusil obhájit hejtmanskou funkci i v dalším období. Druhou pozici obsadil náměstek hejtmana Petr Navrátil, pod trojkou vystupoval statutární zástupce hejtmana Martin Havel. Na kandidátní listině se objevil také Richard Ullisch, který je ředitelem pro obchod a marketing sklárny Moser, a také radní Miloslav Čermák.

Volby 2008:

V posledních krajských volbách, které se konaly na podzim roku 2008, získala ČSSD v Karlovarském kraji celkem 16 křesel, a stala se tak nejsilnější stranou v krajském zastupitelstvu.

 

Právě se děje

Další zprávy