Jaroslav Lobkowicz

Aktualizováno 15. 10. 2012 16:52
Jaroslav Lobkowicz byl v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny zvolen poslancem za TOP 09. Kandidoal na druhém místě plzeňské kandidátky.
Jaroslav Lobkowicz
Jaroslav Lobkowicz | Foto: Ludvík Hradilek

Jaroslav Lobkowicz byl v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny zvolen poslancem za TOP 09. Kandidoval na druhém místě plzeňské kandidátky.

Poslancem za TOP 09 byl poprvé zvolen v květnu 2010 v Plzeňském kraji. Ve Sněmovně působil také v letech 1998 až 2006. Tehdy kandidoval za KDU-ČSL. V minulém funkčním období byl místopředsedou výboru pro evropské záležitosti a členem zemědělského výboru.

V minulosti působil také jako zastupitel Plzně a Plzeňského kraje.

V říjnu 2012 se neúspěšně ucházel o senátorské křeslo ve volebním obvodu Rokycany. Se ziskem 13,03 % hlasů nepostoupil ani do druhého kola.

Do TOP 09 vstoupil v roce 2009, v letech 1990 až 2009 byl členem KDU-ČSL.

V anketě Aktuálně.cz, v níž jsme zkoumali majetkové poměry nových poslanců, odpověděl, že osobně užívá vůz značky Suzuki Liana, jako podnikatel v zemědělství vlastní několik traktorů značek Zetor a John- Deer, dva kombajny značky Klaas Lexion, a dva užitkové vozy. Vedle toho vlastní zámek v Křimicích, zámecký park, pole a les v jeho okolí, který je v současnosti neobyvatelný, asi 30 tis svazků knih, které používá často Národní muzeum, největší kamennou jezdeckou sochu v Čechách představující sv. Jiřího bojujícího s drakem, která potřebuje nutně restaurovat. Zároveň loni zdědil polovinu domu, kde bydlí. Vlastní několik akcií firmy Siemens z doby, kdy byl jejím zaměstnancem.

Za minulého režimu nemohl studovat vysokou školu, a proto se vyučil televizním opravářem. V roce 1968 odešel do Mnichova, kde vystudoval Technische Universität. Poté pracoval u firmy Siemens.

Podniká v potravinářském průmyslu a zemědělství.

Jaroslav Lobkowicz se narodil v roce 1942. Je ženatý, má 3 děti.

 

Právě se děje

Další zprávy