Krajské volby 2012 - ČSSD ve Zlínském kraji

Aktualizováno 16. 10. 2012 18:46
Jedničkou kandidátní listiny ČSSD ve Zlínském kraji se stal Stanislav Mišák-
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jan Langer

V rámci volebního programu pro krajské volby 2012 se chce ČSSD ve Zlínském kraji zaměřit například na otázku zdravotnictví. Podle sociálních demokratů jsou některé nemocnice v kraji znevýhodněny a přichází tak v porovnání s fakultními nemocnicemi o finanční podporu. Strana získala celkem 12 mandátů.

Jedničkou kandidátní listiny ČSSD ve Zlínském kraji pro volby v roce 2012 se stal Stanislav Mišák, který byl doposud hejtmanem. Pod dvojkou našli voliči krajského šéfa sociální demokracie Petra Navrátila, jako trojka na kandidátce vystupovala radní Taťána Nersesjan. Následuje Jaroslav Drozd, zastupitelé Ladislav Kryštof. Všichni ve volbách získali křeslo.

Po krajských volbách v roce 2008 vzniklo v reakci na vládu koalice ČSSD a ODS ve Zlínském kraji hnutí Zlínská krajská výzva. V něm se spojily menší strany a odmítly spolupracovat s velkou koalicí. Podle nich dlouhodobá a již téměř tradiční vláda ODS a ČSSD kraji neprospívá.

V minulých krajských volbách, které se konaly roku 2008, získala sociální demokracie ve Zlínském kraji největší voličskou podporu, díky které si připsala celkem 18 mandátů v krajském zastupitelstvu. Ve Zlínském kraji vládla koalice ČSSD a ODS.

 

Právě se děje

Další zprávy