Tým F1 Caterham

Aktualizováno 29. 4. 2012 17:18
Představení týmu F1 Caterham

Caterham je britsko-malajská značka formule 1, která se seriálu závodů účastní od sezóny 2012. Nahrazuje stáj Team Lotus.

Značka je spojena s malajským podnikatelem Tony Fernandesem, který se pokoušel do seriálu F1 proniknout nejdříve se stájí Proton, následně převzal jméno Team Lotus. Pro rok 2012 se spojil s britským automobilovým výrobcem Caterham Cars.

Fernandesův tým, ještě pod názvem Team Lotus, závodil v sezóně 2011 s dvojicí Jarno Trulli - Heikki Kovalainen. Sérii zakončil bez bodového zisku se třemi třináctými místy na desátém místě Poháru konstruktérů. Původně měl tým pokračovat se stejnou dvojicí i v ročníku 2012, nakonec však Jarna Trulliho nahradil Rus Vitalij Petrov.

Zajímavosti:

- nová stáj bude používat motory Renault
- kromě svého angažmá ve Formuli 1 se Tony Fernandes věnuje leteckému byznysu, je výkonným ředitelem společnosti AirAsia. Jeho celkové jmění je odhadováno na 470 milionů dolarů
- v červnu 2011 se ucházel o převzetí svého oblíbeného fotbalového klubu West Ham United. Když mu to nevyšlo, stal se aspoň většinovým vlastníkem dalšího klubu Premier League - Queens Park Rangers.

 

Právě se děje

Další zprávy