Krajské volby 2012 - ČSSD v Olomouckém kraji

Aktualizováno 17. 10. 2012 14:44
Do čela kandidátky ČSSD v Olomouckém kraji se v rámci letošních krajských voleb postaví provozní náměstek ředitele olomoucké fakultní nemocnice a zastupitel Olomouce.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jan Langer

Strana ČSSD v Olomouckém kraji vyhrála Krajské volby 2012 s 26, 7 procenty hlasů. Získala tak 19 mandátů do nadcházejícího volebního období. Nejvíce hlasů získal Jiří Rozbořil. S 5169 předběhl stranického kolegu Martina Tesaříka, který ve volbách 12. a 13. října obdržel 4390 hlasů a skončil na druhém místě.

Do mandátních křesel usednou:

Karel Crhonek, Ivana Dvořáková, Michael Fischer, Marie Fomiczewová, Miroslav Kapoun, Šárka Krákorová Pajůrková, yvona Kubjátová, Alois Mačák, Pavel Martínek, Eva Pavličíková, Alena Řašková, Radovan Rašťák, Jiří Rozbořil, Oldřich Svozil, Pavel Šoltys, Josef Švec, Martin Tesařík, Jaroslav Vomáčka a Jiří Zemánek

Hlavními tématy programu olomoucké ČSSSD pro krajské volby 2012 byly reformy týkající se nejslabšího okresu, kterým je v Olomouckém kraji Jesenicko. Zde se vyskytuje vysoká nezaměstnanost a problémy s dopravní dostupností.

Do čela kandidátky ČSSD v Olomouckém kraji se v rámci krajských voleb 2012 postavil provozní náměstek ředitele olomoucké fakultní nemocnice a zastupitel Olomouce Jiří Rozbořil, který se pokusili získat post hejtmana v kraji. Samostatná kandidátní listina byla schválena v rámci krajové konference ve Štenberku většinou hlasů. Volby proběhly 12. a 13. října.

Právě podoba kandidátní listiny olomoucké ČSSD vzbudila v kraji nesouhlasné reakce. V rámci takzvané Olomoucké výzvy upozornili členové mohelnické ČSSD na možné podezřelé machinace s pořadím jednotlivých kandidátů, v kauze se dokonce objevily i žaloby.

V posledních krajských volbách, které se uskutečnily na podzim roku 2008, získala v Olomouckém kraji ČSSD celkem 27 mandátů, které ji dosadily do pozice nejsilnější strany.

 

Právě se děje

Další zprávy