David Sventek

Aktualizováno 15. 10. 2012 17:18
David Sventek je členem ODS a lídrem kandidátky občanské demokracie v Moravskoslezském kraji pro Krajské volby 2012. Zároveň také kandiduje na post hejtmana.
Foto: Aktuálně.cz

David Sventek kandidoval za ODS. V Krajských volbách 2012 pro Moravskoslezský kraj, které proběhly 12. a 13. října se umístil podle preferenčních hlasů na 4. místě. S počtem 4101 hlasů se dostal za Lianu Janáčkovou ze strany Nesávislých, Josefa Babku z KSČM a Miroslava Nováka z ČSSD. ODS v Moravskoslezském kraji získala s 9,92 procenty hlasů 3. místo z celkového hodnocení.

David Sventek je členem ODS a stal se lídrem kandidátky občanské demokracie v Moravskoslezském kraji pro krajské volby 2012. Zároveň také kandiduje na post hejtmana v kraji.

Členem ODS se Sventek stal roku 2010, v současné době působí jako místopředseda oblastního sdružení ODS v Českém Těšíně a ředitel úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, který se stará o přerozdělování dotací vybraným krajským projektům.

Mezi témata, kterým David Sventek přikládá velkou důležitost, patří například investice do kvalitnějšího vzdělávání, které může pomoci snižovat vysokou nezaměstnanost a podpořit podnikání. Další problém vidí Sventek v úbytku mladých lidí v Moravskoslezském kraji, kteří odchází za příležitostmi do jiných krajů.

 

Právě se děje

Další zprávy