Vladimír Weiss (Slovensko)

Aktualizováno 1. 3. 2012 0:38
Vladimír Weiss je slovenský fotbalista hrajicí v katarském Lekhwiya SC.
Vladimír Weiss
Vladimír Weiss | Foto: Václav Rojík

Syn slavného otce. Když se slovenská reprezentace probojovala na mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice, byli u toho dva Weissové: Vladimír Weiss starší, trenér, a Vladimír Weiss mladší, hráč. O něm je zde řeč: o jednom z nejtalentovanějších fotbalistů Slovenska, kterého tato země kdy měla. Jeho kariéra odstartovala v Interu Bratislava. Ujal se ho manažer s licencí FIFA Juraj Vengloš (staral se také o dalšího slovenského talenta Marka Hamšíka).

Weiss se díky němu dostal do mládežnické školy Manchesteru City. V tomto klubu měl podepsanou smlouvu až do roku 2012, v roce 2011 však byl zapůjčen na hostování do Espaňolu Barcelona (předtím působil v Boltonu Wanderers a Glasgow Rangers). Postavou nenápadný záložník, jeho největší zbraní je blesková klička a souboje jeden na jednoho. Narodil se 30. listopadu 1989, pár dní po pádu komunismu v tehdejším Československu.

Po roce 2012 odešel z Manchesteru City do italského klubu Delfino Pescara 1936 a poté zamířil do řeckého Olympiakos Pireus. Nyní nastupuje v katarském Lekhwiya SC. 

Více o Slovensku ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy