Markéta Záleská

Aktualizováno 17. 10. 2012 14:48
Markéta Záleská se stala členkou ODS a jedničkou kandidátní listiny v Olomouckém kraji. V rámci krajských voleb 2012 se tak Záleská pokusila získat post hejtmanky kraje.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Markéta Záleská získala 3708 preferenčních hlasů a skončila tak na 4. místě. Předběhli ji Jiří Rozbořil z ČSSD, Martin Tesařík z ČSSD a Marian Jurečka z KDU-ČSL.

Markéta Záleská se stala členkou ODS a jedničkou kandidátní listiny v Olomouckém kraji. V rámci krajských voleb 2012 se tak Záleská pokusila získat post hejtmanky kraje. Volby proběhly 12. a 13. října.

V současné době je Záleská předsedkyně občanského sdružení Muzeum Olomoucké pevnosti, dříve pracovala například v poslanecké kanceláři Ivana Langera. Zároveň se Markéta Záleská věnuje překladatelské činnosti, za kterou byla nominována na cenu Magnesia Litera či na překladatelskou cenu Josefa Jungmanna.

V Olomouckém kraji je Markéta Záleská známou osobností, díky ní začaly probíhat olomoucké farmářské trhy a přízeň občanů jí přinesla první místo v anketě Žena regionu za Olomoucký kraj. Publicitu záleské získal také projekt obnovy Korunní pevnůstky v Olomouci a nejrůznější charitativní akce.

 

Právě se děje

Další zprávy