Libor Lukáš

Aktualizováno 16. 10. 2012 19:23
Libor Lukáš je členem ODS a členem zastupitelstva kraje Vysočina.
Libor Lukáš
Libor Lukáš | Foto: liborlukas.cz

Libor Lukáš je členem ODS, lídrem kandidátní listiny ve Zlínském kraji a kandidátem občanské demokracie na hejtmana kraje. Ve volbách na podzim 2012 získal mandát. Doposud působil Lukáš jako statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka z ČSSD.

Do čela kandidátky zlínské ODS byl Libor Lukáš zvolen naprostou většinou hlasů. Mezi velká témata Libora Lukáše patří potlačení nezaměstnanosti a podpora vzniku nových pracovních míst, dalším důležitým cílem je potom výstavba silnic a dálnic či zajištění evropských dotací.

Velký úspěch zaznamenal Libor Lukáš již v roce 2000, kdy byl zvolen do krajského zastupitelstva a poté se stal náměstkem hejtmana Zlínského kraje. Následně se postavil do čela kandidátky občanské demokracie pro krajské volby v roce 2004 a od tohoto roku také působil jako hejtman kraje. V roce 2008 získal Libor Lukáš funkci statutárního náměstka hejtmana Zlínského kraje.

Libor Lukáš se narodil v roce 1961 a původně pracoval jako stavební technik. Od roku 1993 se Lukáš věnuje soukromému podnikání.

 

Právě se děje

Další zprávy