Krajské volby 2012 - ČSSD v Plzeňském kraji

Aktualizováno 16. 10. 2012 21:52
Do čela kandidátky sociální demokracie v Plzeňském kraji byl zvolen Milan Chovanec, který se také pokusil obhájit hejtmanský post

V současné době se s plzeňskou sociální demokracií pojí kauza ohledně protěžování evropských projektů. Dosavadní hejtman kraje Milan Chovanec měl mít údajně na některých z nich osobní zájem. Pražský městský soud nyní projednává možnost, že v roce 2009 mohlo dojít k manipulaci. Ta zřejmě zajistila podporu plzeňských zastupitelů, kteří se podíleli na rozhodování o projektech.

Do čela kandidátní listiny sociální demokracie v Plzeňském kraji byl zvolen tehdejší hejtman Milan Chovanec, který se také pokusil obhájit hejtmanský post. Mandát ve volbách získal stejně jako např. krajský náměstek pro dopravu Jaroslav Bauer, který byl na druhém místě kandidátky, a radní pro oblast zdravotnictví Václav Šimánek. Do zastupitelstva se dostalo za ČSSD celkem 15 politiků.

V minulých krajských volbách roku 2008 získala ČSSD v Plzeňském kraji nejvíce mandátů ze všech zúčastněných stran. Celkem 19 zastupitelů tak sociální demokracii vyšvihlo do čela kraje, kterému vládla prostřednictvím menšinové vlády s podporou komunistů.

 

Právě se děje

Další zprávy