KKCG

9. 6. 2011 14:01
KKCG je nadnárodní soukromou finanční a investiční skupinou Karla Komárka mladšího. Svoji činnost zaměřuje zejména na oblasti ropy a zemního plynu, průmyslové výroby a investic.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: CPA Eduard Erben

KKCG je nadnárodní soukromou finanční a investiční skupinou Karla Komárka mladšího. Svoji činnost zaměřuje svoji činnost zejména na oblasti ropy a zemního plynu, průmyslové výroby a investic.

V červenci 2010 se KKCG Oil & Gas, stala absolutním vlastníkem všech firem spadajících do skupiny Moravské naftové doly; o měsíc dříve KKCG Industry započala vstup skupiny do společnosti Vítkovice Holding.

V roce 2011 se KKCG, spolu se skupinou PPF Petra Kellnera, podařilo získat sázkovou společnost Sazka.

Finanční výsledky za rok 2010

Vlastní kapitál skupiny KKCG činil v roce 2010 činil 674 milionů eur (asi necelých 16,8 miliard korun), aktiva dosahovala 972 milionů eur (přes 24,2 miliard korun).

Tržby činily 245 milionů eur (asi 6,1 miliard korun) a zisk po zdanění potom 565 milionů eur (asi 14,1 miliard korun).

Vývoj vlastnické struktury

Z původně rodinné firmy se Karlu Komárkovi podařilo vybudovat KKCG, která oficiálně vznikla v roce 1995. Kromě něho tak menší podíly akcií patřili také některým dalším členům jeho rodiny - sestře, otci a strýci.

Kvůli odlišným pohledům na další fungování a rozvoj skupiny však v roce 2010 došlo k přeměně akcionářské struktury a odluce Komárka mladšího od ostatních členů rodiny.

Ukončena byla také spolupráce s E.ON Ruhrgas, GDFSUEZ a SPP, přičemž posledně jmenované byly v rámci dohod prodány společnosti SPP Bohemia a akcie plynárenských distribučních společností Jihomoravská plynárenská, Severomoravská plynárenská a Východočeská plynárenská.

Společnosti skupiny KKCG

KKCG SE (mateřská společnost skupiny KKCG, sídlí v kyperském Limassolu)

KKCG a.s. (poradenská a servisní společnost, jediná společnost skupiny sídlící v Praze)

KKCG Structured Finance Limited (Kypr)

Následující společnosti sídlí v nizozemském Amsterdamu:

KKCG Oil & Gas B.V.
KKCG Industry B.V.
KKCG Investments N.V.

Představenstvo

Ředitel a člen představenstva - Karel Komárek
Členové - Pavel Šaroch, Jiří Radoch, Alena Bastis

 

Právě se děje

Další zprávy