HC Rytíři Kladno

Aktualizováno 23. 4. 2012 16:43
Rytíři Kladno jsou týmem hrajícím v Tipsport extralize ledního hokeje v sezóně 2011/2012

Umístění v sezóně 2011/2012 : 9. místo

Kladno udělalo před sezónou 2011/12 ve svém kádru nejméně změn ze všech 14 extraligových mužstev. Výrazně se ale posunula vlastnická struktura klubu. Jeho novým majitelem se stal kladenský odchovanec a současný hráč Philadelphie Flyers Jaromír Jágr. Do týmu, které se v minulém ročníku protrápil ke 13. místu a těsně se vyhnul baráži o sestup, přišli před extraligovým ročníkem 2011/12 pouze dva hráči. Ze švédského Linköpingu zamířil do Kladna na hostování zkušený Jan Hlaváč a z Karlových Varů přestoupil Milan Hluchý. Na Kladně skončili Jan Látal (hostování v Karlových Varech), Jaroslav Mrázek a Ondřej Šmach. Trenérem mužstva byl Zdeněk Vojta.

Základní část

V uplynulých třech ročnících extraligy si Kladno pronajalo chvost tabulky. Skončilo dvakrát třinácté a jednou čtrnácté. Letošní start do sezóny mu však vyšel, ještě v první čtvrtině soutěže však pokleslo na 11. příčku. Během další poloviny soutěže se však usadilo na 9. místě a na tomto místě také zakončilo základní část. Jeho soupeřem pro předkolo play-off bude Kometa Brno. Středočeský celek hrál mnohem lépe doma než venku, a vyznačoval se spíše lepší defenzívou než ofenzívou, k čemuž se přičinil i brankář Chábera, který měl druhou nejvyšší úspěšnost zákroků. Kladno také patřilo k nejslušnějším týmům extraligy.

Play-off

Již samotná účast v play-off byla pro kladenské hokejisty stropem a tomu odpovídala i délka jejich účasti ve vyřazovacích bojích, která se smrskla na tři zápasy proti Kometě Brno v předkole.

S čím se však Rytíři potýkají dlouhodobě, je mizerná návštěvnost - celkově i doma na ně chodilo nejméně diváků ze všech extraligových celků. Starý a nevyhovující stadion má kapacitu 8600 diváků (pouze 1600 k sezení).

Opory a hvězdy: Jan Chábera - Richard Diviš, Libor Procházka, Marek Posmyk, Milan Toman - Pavel Patera, Jaroslav Kalla, Jan Hlaváč, Radek Bělohlav, Vítězslav Bílek.

Web: http://www.hc-kladno.cz/

Návrat na wiki play off

 

Právě se děje

Další zprávy