Jiří Crha

19. 3. 2012 9:03
Jiří Crha je členem ODS a místostarosta města Blanska. Stranou byl zvolen jako lídr kandidátní listiny pro krajské volby 2012 a kandidát na post hejtmana Jihomoravského kraje.
Jiří Crha.
Jiří Crha. | Foto: Aktuálně.cz

Jiří Crha je členem ODS a místostarosta města Blanska. Stranou byl zvolen jako lídr kandidátní listiny pro krajské volby 2012 a kandidát na post hejtmana Jihomoravského kraje. Ve volbách, které se konaly 12. a 13. října 2012, získala ODS 7 křesel, a skončila tak na čtvrtém místě. Crha obdržel 2815 preferenčních hlasů.

Kromě postu místostarosty Crha zastával také funkci ředitele Krajského úřadu Jihomoravského kraje, do roku 2001 byl přednostou Okresního úřadu Blansko.

V rámci volební kampaně pro krajské volby 2012 se Jiří Crha snažil o prosazení zavedení finančních stropů pro volební kampaně, které by přispěly ke zvýšení transparentnosti.

V poslední době patří mezi Crhovy priority například harmonogram vpuštění konkurence na místní železnici. Právě otevření jihomoravských železnic považoval lídr strany pro krajské volby 2012 za velmi důležité opatření, které by podle něj mohlo zvýšit kvalitu služeb tratí.

 

Právě se děje

Další zprávy