Jaroslav Zavadil

6. 9. 2013 16:28
Jaroslav Zavadil je předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS). V předčasných volbách do Poslanecké sněmovny byl zvolen poslancem za ČSSD.
Jaroslav Zavadil.
Jaroslav Zavadil. | Foto: Ludvík Hradilek

Jaroslav Zavadil je předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS). V předčasných volbách do Poslanecké sněmovny byl zvolen poslancem za ČSSD v Praze.

Zavadil absolvoval Střední odborné učiliště ČKD (obor elektromontér) a vystudoval Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Dobrušce. V šedesátých letech pracoval jako elektrotechnik v ČKD Trakce Zkušebna lokomotiv. Mezi lety 1968 až 1989 působil ve Stavostroji a. s. v Novém Městě nad Metují.

Kariéru odborového předáka zahájil v prosinci 1989, kdy se stal předsedou ZO OS KOVO Stavostroj a.s. V letech 1994 až 1997 zastával funkci místopředsedy OS KOVO, který sdružuje pracující v kovoprůmyslu a je největším svazem v ČMKOS. Do vedení ČMKOS se dostal v roce 1997, kdy byl zvolen jejím místopředsedou.

V čele Českomoravské konfederace odborových svazů stojí od roku 2010. Ve funkci nahradil odstupujícího Milana Štěcha.

V roce 2013 Zavadil kandidoval jako nestraník za ČSSD v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny. Sociální demokraté ho postavili do čela pražské kandidátky.

Jaroslav Zavadil se narodil v roce 1944 v Praze. Je ženatý, má tři děti.

 

Právě se děje

Další zprávy