Daniel Beneš

15. 9. 2011 13:49
Daniel Beneš nahradil v polovině září 2011 na pozici předsedy představenstva společnosti ČEZ Martina Romana.
Daniel Beneš
Daniel Beneš | Foto: Ludvík Hradilek

Daniel Beneš nahradil 15. září 2011 na pozici předsedy představenstva společnosti ČEZ Martina Romana. Do té doby působil na pozici výkonného ředitele a prvního místopředsedy představenstva.

Během expanze ČEZu, kterou vedl Roman, se staral o chod společnosti - jeho podíl na zisku za rok 2009, který dosáhl rekordních téměř 52 miliard korun je nepopiratelný.

Má blízké vazby jak k Martinu Romanovi, tak například i k Jiřímu Paroubkovi (účastnil se dokonce i křtu jeho dcery).

Mezi lety 1993 - 1997 pracoval jako vedoucí odbytu ve společnosti Bohemiacoal, následně zastával pozici ředitel společnosti Hedviga Group. V letech 2000 až 2004, šéfoval firmě Tchas (importér a obchodník s palivy).

Do ČEZu nastoupil podobně jako Martin Roman - v roce 2004. Zpočátku působil na pozici ředitele úseku Nákup o dva roky později šéfoval divizi Správa. Členem představenstva společnosti se stal v prosinci 2005 a prvním místopředsedou představenstva (pozici, kterou kvůli němu firma zvlášť zřídila) je od května 2006. Na začátku června 2007 se potom stal výkonným ředitelem ČEZu.

Energetického giganta zastupuje i v jím ovládaných společnostech - zejména zastává funkci předsedy dozorčí rady firmy Severočeské doly a.s.

Daniel Beneš se narodil v roce 1970. Vystudoval Strojní fakultu Vysoké školy báňské - Technické univerzity v Ostravě a Brno Business School, jejíž klíčový partner je Nottingham Trent University.

 

Právě se děje

Další zprávy