Fabio Cannavaro (Itálie)

Aktualizováno 22. 2. 2012 12:13
Fabio Cannavaro bývalý profesionální fotbalista, který se proslavil v klubech Parma, Inter Milán, Juventus Turín a Real Madrid.
Fabio Cannavaro
Fabio Cannavaro | Foto: Reuters

Stoper Fabio Cannavaro se narodil v roce 1973 v italské Neapoli. Za celek z Kampánie nastupoval nejen v mládežnických týmech, ale i na startu své seniorské kariéry. Po sedmiletém angažmá v Parmě se na dvě sezony přestěhoval do Interu Milán a stejnou porci sezon strávil i v Juventusu. Poté přestoupil za sedm milionů euro do Realu Madrid, s nímž vyhrál dva ligové tituly a za své výkony získal od FIFA ocenění hráč roku 2006. Na konci ročníku 2008-2009 se po vypršení smlouvy vrátil do Juventusu Turín, kde odehrál jednu sezonu. Těsně před šampionátem v JAR podepsal dvouletý kontrakt s dubajským Al-Ahlí. Po devíti zápasech jej však majitelé vyhodili a po krátkém trenérském angažmá se Cannavaro stěhoval do týmu Bengal Tuskers hrající nově založenou indickou Premier League.

V italském národním týmu nasbíral 136 startů, když v roce 2010 po neúspěšné kvalifikaci do vyřazovacích bojů MS ohlásil odchod. Od roku 2002 byl kapitánem italského národního týmu, s nímž vyhrál v roce 2006 mistrovství světa.

Je ženatý a má tři děti. Jeho bratr Paolo je hráčem SSC Neapol.

Více o Itálii ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy