Arjen Robben (Nizozemsko)

Aktualizováno 29. 2. 2012 17:53
Arjen Robben je nizozemský fotbalista působící v německém klubu Bayern Mnichov. Robben je považován za jednoho z nejlepších fotbalistů světa.
Arjen Robben
Arjen Robben | Foto: Reuters

Arjen Robben je velmi talentovaný nizozemský záložník, kterému nejlepší fotbalista v nizozemské historii Johan Cruyff prorokoval už dříve ještě lepší kariéru, než měl on sám.

Robben se narodil 23. ledna 1984 v Bedumu. Působil v anglické Premier League, kde dokokce s Chelsea získal dvakrát po sobě titul. Pak přestoupil do dalšího velkoklubu, do německého Bayernu Mnichov, a i v něm hraje vůdčí roli.

Je to typ hráče, kvůli kterým trenéři přizpůsobují týmovou taktiku. Vyniká skvělou levačkou, kterou dokáže z pravé strany obstřelit brankáře ke vzdálenější tyči. Právě to je nejtypičtější útočná akce Arjena Robbena.

Nerad prohrává a nerad je střídán, jak už několikrát ukázal ve výjimečných chvílích, kdy ho trenéři nenechali na hřišti až do 90. minuty.

V Nizozemsku na počátku hvězdné kariéry působil v Groningenu a Eidhovenu. Chelsea ho získala v roce 2004, odsud ale odešel po rozporech s José Mourinhem.

Více o týmu Nizozemska ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy