Ivan Pilný - poslanec za ANO v Královéhradeckém kraji

18. 10. 2013 15:02
V předčasných volbách do Poslanecké sněmovny se Ivan Pilný úspěšně ucházel o hlasy voličů za hnutí ANO v Královéhradeckém kraji. Nyní má poslanecký mandát.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Vojtěch Marek

Někdejší šéf české pobočky Microsoftu Ivan Pilný se stal poslancem za hnutí ANO. Byl lídrem kandidátky hnutí ANO v Královéhradeckém kraji v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny, které proběhly 25. a 26. října 2013.

Obdržel 2 318 preferenčních hlasů, hnutí ANo v tomto kraji získalo víc hlasů než celkově vítězná ČSSD - 20,28 %.

Hlavním oborem zájmu Ivana Pilného jsou informační technologie. Vystudoval ČVUT s titulem inženýr, vedle standardní počítačové práce se etabloval také jako manažer. V letech 1992 až 1998 byl generálním ředitelem firmy Microsoft ČR. Pak se přesunul do Sdružení pro informační společnost (firmy z oboru informačních technologií a elektronických komunikací i podnikatelské a vzdělávací subjekty s cílem zvýšit povědomí o zavádění a využívání moderních informačních technologií ve společnosti).

Následně se v roce 2000 dostal do čela představenstva firmy Český Telecom, odkud po roce přešel ke konkurenčnímu subjektu eTel, kde už byl generálním ředitelem. V dalších letech se orientoval na konzultace, např. v současnosti působí jako jednatel i trenér ve firmě Brain2Win, která kombinuje výzkum mozku pomocí EEG a neuromarketing a která poznatky o fungování mozku přenáší do manažerské praxe.

V politice se zkoušel prosadit už dřív. Formaci Občané.cz podporoval v Praze ve volbách v roce 2010 a byl jejím místopředsedou. Hnutí ANO Andreje Babiše ho postavilo jako lídra v Královéhradeckém kraji.

Osobní život

Narodil se v červenci 1944 v Praze, je ženatý. Vystupoval v televizním pořadu Den D jako investor, napsal také několik publikací motivačního charakteru jako Máte na víc!, Příště spadni líp! nebo Jak si říct o peníze.

 

Právě se děje

Další zprávy