reklama
gastronomie
Polévka dražší o polovinu, pivo o třetinu. Analýza zmapovala nárůst cen v hospodách
Gastroindex sleduje typická jídla v českých restauracích a hospodách.
Směsi z pytlíku neuznávám, říká zmrzlinářka z Plzně. Italové jí přezdívali Madam E
Prohlédnout si
20 fotografií
Vyřazenou tramvaj přestavěli na bistro. Točna Dlabačov láká šotouše i rodiče s dětmi
Prohlédnout si
30 fotografií
Kouzelnická kavárna láká na tekuté štěstí. Fanoušci Harryho Pottera tam míří s hůlkou
Prohlédnout si
20 fotografií
Bratři otevřeli bistro na sídlišti. Na poctivý fast food k nim chodí ajťáci i babičky
Prohlédnout si
20 fotografií
Z mastného stánku pod Bezdězem udělali oázu mlsných turistů. Z nevěstince zas penzion
Prohlédnout si
20 fotografií
Pandemie zbavila Česko hospod, kterým šlo jen o peníze, říká kuchař ze zámku
"Klukům v kuchyni vždycky říkám, že mají vařit tak, jako by vařili jídlo pro někoho, koho milují. Já sám se toho držím," říká David Viktorin.
V šumavském kempu vaří šneky i žáby. Utopenci mají v Divokým bistru utrum
Prohlédnout si
20 fotografií
Česko zaplatí Michelinu za zařazení do gastroprůvodce. Stojí 50 milionů na pět let
Na financování by se neměl podílet jen stát, ale také kraje a soukromý sektor.
Korporátu už měli dost, teď jsou z manažerů zmrzlináři. Zkoušeli pivní i parmazánovou
Prohlédnout si
20 fotografií
10:45
Podle nakrájené pažitky poznám preciznost nováčka, říká šéfkuchař z michelinské Esky
"Máme tu spoustu lidí, kteří nejsou kuchaři, ale mají elán, což je kolikrát mnohem lepší než mít znuděného kuchaře," vysvětluje šéfkuchař.
Hosty krmí luxusem a zlatem. Čech, který vařil královně, otevřel podnik pro každého
Prohlédnout si
20 fotografií
Za podpory:
Skvělé jídlo lze v Alpách najít na každé horské chatě, říká vítěz gastroolympiády
Vítěz prestižní gastronomické soutěže Bocuse d´Or Dominik Unčovský nedá dopustit na tyrolskou kuchyni i přírodu.
Vyhrál gastroolympiádu s bramborovým trdelníkem. Soutěži jsem obětoval vše, říká
Dominik Unčovský si prošel známými českými podniky, horskými hotely i stáží v Indii. Před týdnem vyhrál národní kolo prestižní soutěže Bocuse d'Or.
"Moravské Palermo." Pivaři kritizují vládu za zvýšení daní, nechápou zvýhodnění vína
DPH za točené pivo by se od příštího ledna měla zvednout na 21 procent, zatímco spotřební daň u tichého vína zůstane nulová.
Čtyři miliony pro Michelin. Bartoš za ně chce analýzu restaurací pro bohaté cizince
Společnost Michelin má podle zjištění Aktuálně.cz vypracovat přehled 30 kvalitních restaurací mimo Prahu. Ministerstvo financí má výhrady.
"Vepřové jako pes" jsme stáhli, Češi by to nevydýchali, říká šéf vietnamského bistra
Prohlédnout si
20 fotografií
Margarín je hnus, měli bychom ho zakázat, vyzval šéfkuchař. Na máslo nedá dopustit
Margarín je průmyslový, trvanlivý produkt plný soli a tuku. Je jen o dva stupínky méně škodlivý než plasty," varuje britský šéfkuchař James Martin.
Restaurace za čtvrt roku zdražily o desetinu. Nejvíce polévky, nejméně tvrdý alkohol
Nejvíce rostly ceny v restauracích, hospodách a rychlých občerstveních. Naopak nejméně se vysoká inflace podepsala v kavárnách.
"Bylo to až směšně snadné." Australané vyvinuli masovou kouli z vyhynulého mamuta
"Vybrali jsme srstnatého mamuta jako symbol klimatických změn a vyhynutí druhů," uvedl spoluzakladatel australské společnosti Vow Food.
Předchozí
2
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama