Tým F1 HRT

Aktualizováno 29. 4. 2012 17:22
Představení týmu F1 HRT

HRT (dříve Hispania Racing) je španělský tým formule 1, který vznikl v roce 2010 z iniciativy bývalého závodního jezdce Adriána Campose.

Tým se dosud zúčastnil dvou sezón. V první, v roce 2010, jej reprezentovali Ind Karun Chandhok, Rakušan Christian Klien, Japonec Sakon Yamamoto a Brazilec Bruno Senna. Nezískali však ani bod a HRT skončilo v Poháru konstruktérů jedenácté.

O rok později jezdili v barvách Hispania Racing F1 Team Australan a bývalý rezervní jezdec Red Bullu Daniel Ricciardo, Ind Narain Karthikeyan a Ital Vitantonio Liuzzi, mezi testovacími jezdci byl i Čech Jan Charouz, který se na tréninku při VC Brazílie stal teprve třetím českým jezdcem ve formuli 1. Stáj však znovu nebodovala a skončila opět na předposledním, jedenáctém místě Poháru konstruktérů.

Do sezóny 2012 vstoupil HRT se španělsko-indickou dvojicí jezdců Pedro de la Rosa - Narain Karthikejan.

Zajímavosti:

- majitelem stáje byl v letech 2010-2011 José Ramón Carabante, který po svém vstupu změnil název stáje z tehdejšího Campos Meta 1 na Hispania Racing, a to podle názvu své firmy Grupo Hispania
- současným majitelem týmu je madridská investiční skupina Thesan Capital. Mezi její cíle patří mj. přesídlení týmu do Španělska (HRT dnes sídlí v německém městě Greding)
- stáj jako jedna z mála používá motory Cosworth

 

Právě se děje

Další zprávy