HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Aktualizováno 21. 4. 2012 19:56
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice je týmem hrajícím v Tipsport extralize ledního hokeje v sezóně 2011/2012

Umístění v sezóně 2011/12: 1. místo

Bronzový celek posledního ročníku extraligy opustili tři zkušení hokejisté. Před sezónou 2011/12 se ´perníkáři´ rozloučili s brankářem Adamem Svobodou, obráncem Františkem Kaberlem a útočníkem Tomášem Kůrkou. V kolonce odchody vedou ještě další čtyři hráče. Do HC Lev Poprad se za KHL přemístili Branislav Mezei a Rastislav Špirko, na východě Čech skončili Jeff Jillson a Adam Pinault; v průběhu sezóny 2011/2012 pak do ruské Ufy odešel Jakub Nakládal. Mezi sedmičkou nováčků figurovala dvě známá jména. Obráce Vladimír Sičák přestoupil z finského Oulu a další bek Václav Benák z Plzně. Pardubice získaly také borce ze zámořské AHL - Caseye Borera, v průběhu sezóny hrál za východočeský celek Pavel Brendl. Trenéry týmu v sezóně 2011/2012 byli Pavel Hynek a Ladislav Lubina.

Pardubice se v letošní sezóně rozjely až po polovině soutěže. Do té doby se držely na příčkách na hraně play-off, poté však zapnuly a základní část dokončily na třetím místě. Pardubice patřily k jednomu z nejlepších týmů v přesilových hrách - vstřelily v nich nejvíce gólů a v úspěšnosti byly na druhém místě. Útočné duo Kolář - Koukal nastřádalo dohromady 102 kanadských bodů, Jan Kolář byl také nejlepším hráčem v hodnocení +/- bodů. Pardubicím se příliš nedařilo v domácím prostředí, naopak měly jedno z nejlepších mužstev ve venkovních zápasech.

V play-off Pardubice nebyly favoritem a v prvním kole se pořádně natrápily s Vítkovicemi, které porazily až v sedmém zápase v prodloužení, když vyrovnávaly půl minuty před koncem. V následné semifinálové sérii Perníkáři zdolali Liberec 4:2 na zápasy a stejným poměrem si poradili ve finále i s brněnskou Kometou. Mohou se tak pyšnit šestým titulem v historii.

V sezóně 2011/12 stejně jako v předchozích ročnících Pardubice spoléhaly na přízeň svých fanoušků, do haly s kapacitou 10.124 míst chodilo v uplynulém ročníku v průměru přes osm tisíc diváků, což je nejvíce ze všech týmů.

Opory a hvězdy: Martin Růžička - Aleš Píša, Jan Kolář II - Martin Bartek, Radovan Somík, Petr Koukal, Jan Kolář I.

Web: www.hcpce.cz

Návrat na wiki play off

 

Právě se děje

Další zprávy