Zmetci (Misfits)

2. 3. 2012 13:30
Misfits, do češtiny přeloženo jako Zmetci, je britský seriál na hranici mezi sci-fi, dramatem a komedií, který sleduje osudy skupiny mladistvých delikventů odsouzených k veřejně prospěšným pracím.
Zmetci (Misfits)
Zmetci (Misfits) | Foto: Aktuálně.cz

Misfits, do češtiny přeloženo jako Zmetci, je britský televizní seriál na hranici mezi sci-fi, dramatem a komedií, který sleduje osudy skupiny mladistvých delikventů odsouzených k alternativnímu trestu v podobě obecně prospěšných prací. Ti, stejně jako další obyvatelé Londýna, získali při jedné z bouřek superhrdinské schopnosti.

Seriál byl natočen jako britská odpověď na Heroes (v češtině uváděné jako Hrdinové), ovšem na rozdíl od nich se nebere příliš vážně a jeho popularita stojí na cynickém humoru a morální, případně politické nekorektnosti.

Jednotlivé postavy své schopnosti nechtějí používat ani tak k záchraně světa, jako spíš k řešení svých osobních problémů nebo získání osobního prospěchu. Většinou hrdinové mají problém vyrovnat se sami se sebou, což nově nabyté schopnosti ještě umocňují.

Seriál se ihned po uvedení stal v Británii hitem a aktuálně se natáčí už jeho čtvrtá řada. V roce 2012 jej v Česku premiérově uvedla televizní stanice Prima Cool pod českým názvem Zmetci.

 

Právě se děje

Další zprávy