Česko Slovensko má talent

Aktualizováno 29. 9. 2015 0:38
Česko Slovensko má talent je show vysílaná televizí Prima. Soutěží zde lidé bez ohledu na věk, pohlaví, či národnost. Omezení nepanují ani ohledně předváděné činnosti.
Česko Slovensko má talent
Česko Slovensko má talent | Foto: Jiří Herman/www.hermina.cz

Česko Slovensko má talent je show vysílaná televizí Prima. Soutěží zde lidé bez ohledu na věk, pohlaví, či národnost. Omezení nepanují ani ohledně předváděné činnosti, ať už jde o zpěv, akrobacii, recitaci nebo cokoliv jiného.

Poprvé se tato show (pod názvem Got Talent) objevila v roce 2007 ve Velké Británii a od té doby se rozšířila do mnoha dalších zemí světa.

O osudu soutěžících rozhoduje čtyřčlenná porota (Lucie Bílá, Jaroslav Slávik, Diana Mórová a Jakub Prachař) a v pozdějších kolech  i divácké hlasování pomocí SMS. Soutěží provází dva moderátoři - Marcel Forgáč a Milan Zimnýkoval.

Porota

Jaroslav Slávik, slovenský producent a předseda poroty, je původní profesí scénárista. Působil jako výkonný ředitel slovenské pobočky společnosti EMI, poté se stal šéfem společnosti Warner Music pro východní Evropu a pobočky holdingu AOL TIME WARNER.

Stál například za úspěchem zpěvačky Ruslany; velmi významná je jeho producentská a pořadatelská činnost.

Lucie Bílá je stálicí českého hudebního nebe. Je spolumajitelkou Divadla Ta Fantastika; vystupuje zejména v muzikálech, diváci ji mohli spatřit například v Bídnících, Zahradě rajských potěšení, Draculovi, Krysaři, v titulní roli Johanky z Arku ve stejnojmenném muzikálu, v představení Excalibur a dalších.

Významně zasáhla zejména oblast českého hudebního popu, mnohé z jejích písní díky neustálé rotaci v rádiích v podstatě zlidověly.

Jako první popové zpěvačce v historii se jí podařilo vystoupit na hudebním festivalu Pražské jaro.

Je držitelkou mnoha hudebních cen - zejména Českého Slavíka či Cen hudební akademie.

Diana Mórová je slovenská herečka, od roku 1992 členka činohry SND v Bratislavě. Slovenští diváci ji znají z některých seriálů, např. Štůrovci, Silvánovci, Sborovna, Panelák apod.

Jakub Prachař je český herec, hudebník a recesista. Pochází z herecké rodiny, této činnosti se věnoval jeho dědeček Ilja, otec David Prachař i matka Dana Batulková.

Hraje v divadle (například představení La Putyka, nebo Tristan a Isolda v divadle ABC), vidět je poměrně často na televizních obrazovkách, v seriálech jako Rodinná pouta, Bazén, Horákovi, nebo Ulice.

Hrál též v několika filmech (například Milenci a vrazi) a velkou popularitu si získala kapela Nightwork, se kterou vystupuje.

Moderátoři

Marcel Forgáč je slovenský moderátor. Nejdříve pracoval jako redaktor v rádiu Flash, následně ve Fun rádiu a poté šéfredaktorem v rádiu FM. V současnosti je opět redaktorem Fun rádia.

Moderoval mnoho společenských a kulturních akcí, plesů apod. Také se podílel na psaní scénářů a textů pro živé vysílání. Moderoval i přímé televizní přenosy z Miss Universe 2004 a 2005.

S Milanem Zimnýkovalem tvoří osvědčenou moderátorskou dvojici již od roku 2009. Mimo jiného s ním moderoval slovenskou verzy pořadu Nikdo není dokonalý.

Milan Zimnýkoval je taktéž slovenský moderátor a redaktor. Nejdřívě pracoval v rádiu Flash, kde byl celých osm let. Následně přešel do Fun rádia, kde působí dodnes.

Před kamerou se začal objevovat od roku 2001 a od té doby moderoval celou řadu pořadů a soutěží. Na Slovensku jde tedy o známého moderátora, který se na obrazovkách objevuje pravidelně.

 

Právě se děje

Další zprávy