Nightwork

17. 10. 2011 14:59
Kapela Nightwork, jejíž členy jsou František Soukup, Vojtěch Dyk, Jakub Prachař, Jan Maxian, Jakub Antl a Ondřej Sluka jsou popovou kapelou parodující hudbu ze sedmdesátých a osmdesátých let.
Nightwork.
Nightwork. | Foto: Jiří Herman/www.hermina.cz

Kapela Nightwork, jejíž členy jsou František Soukup (skládá, rapuje), Vojtěch Dyk (frontman, zpěv), Jakub Prachař (kytara, zpěv), Jan Maxian (klávesy, zpěv), Jakub Antl (basová kytara) a Ondřej Sluka (bicí) jsou popovou kapelou parodující hudbu ze sedmdesátých a osmdesátých let.

Proslavili se zejména písněmi jako Maja, Globální oteplování, nebo Tepláky.

Kapela vznikla v roce 2005 z iniciativy Františka Soukupa a dalších členů kapely. Vzhledem k "hlavní profesi" členů kapely se u Nightwork výrazně uplatňuje herecká složka.

V roce 2009 získali NightWork titul Skokan roku v anketě Mattoni Český Slavík v kategorii skupina a Vojtěch Dyk v kategorii muži. V roce 2011 potom získali tři zlaté sošky na hudebních cenách Anděl 2011.

Diskografii kapely představují debutové CD z roku 2006 "Respectmaja", vánoční kompilace všech jazykových mutací písně "Globální oteplování" + audio a video Vánoční čas (2008), reedice "Respectmaja" (2009) a "Tepláky aneb kroky Františka Soukupa" z roku 2010.

Kromě toho se jejich písně objevili na soundtracích k filmům jako Prachy dělaj člověka (2006, titulní píseň Tlama vlčí), Panic je nanic (2006, osm psíní z dvanácti), Experti (2006, titulní píseň Expert) nebo Ženy v pokušení (2010, titulní píseň Slunce v duši).

 

Právě se děje

Další zprávy