Agrofert Holding

8. 6. 2011 13:41
Agrofert Holding je společností zaměřující se na oblasti zemědělství, potravinářství, chemické výroby a produkce pozemní techniky. Jejím vlastníkem je Andrej Babiš.
Agrofert Holding
Agrofert Holding | Foto: Agrofert

Agrofert Holding je společností zaměřující se na oblasti zemědělství, potravinářství, chemické výroby a produkce pozemní techniky. Jejím vlastníkem je Andrej Babiš.

Agrofert Holding, a.s je největší zemědělskou a potravinářskou skupinou v České republice a na Slovensku. V oblasti chemické výroby zaujímá v České republice druhé místo.

Je velmi aktivní ve své strategii řízené expanze, jak v Čechách, tak i v zahraničí - je prakticky největším českým investorem u našich východních i západních sousedů.

Agrofert Holding (respektive jeho konsolidovaný celek) tvořilo v roce 2010 182 společností. Přičemž 164 z nich bylo přímo ovládáno a řízeno; osmnáct firem pak bylo pod jejím podstatným vlivem.

Tržby skupiny vzrostly, podle ČTK, o 7,3 procenta na 92,14 miliardy korun. Čistý zisk holdingu za rok 2010 - 5,97 miliardy - představuje oproti předchozímu roku 60% nárůst.

Historie

Společnost Agrofert byla založena 25. ledna 1993, o rok později došlo k její přeměně na akciovou společnost. Jejím původním zaměřením byl obchod s hnojivy v Česku. S postupným růstem společnosti se rozšiřovalo i její portfolio - přibyl obchod se zemědělskými komoditami, potravinami, pesticidy, chemikáliemi, surovinami a pohonnými hmotami.

V roce 1997 převzala veškeré obchodní aktivity společnosti Agrofert, a.s. dceřinná Agrofert Holding, a.s.

Vedení Agrofert Holdingu:

Představenstvo:

Předseda - Ing. Andrej Babiš

Místopředsedové - Ing. Petr Cingr a Ing. Zbyněk Průša

Členové představenstva Ing. Josef Mráz, Mgr. Libor Němeček, Dr., Ing. Jiří Haspeklo, Ing. Jaroslav Faltýnek, Ing. Jaroslav Kurčík, Ing. Daniel Kurucz

Dozorčí rada

Předsedkyně - Ing. Petra Procházková

Členové - JUDr. Libor Široký a Ing. Blanka Rybová

 

Právě se děje

Další zprávy