Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Za úspěšným byznysem i kvalitou pokrmů stojí ve FitKitchen nejmodernější technologie

komerční článek
22. 4. 2024 0:00
Aby se firma FitKitchen mohla stát jedničkou na trhu krabičkových diet, vsadila na food-tech.
Foto: komerční článek

Záliba Čechů v krabičkovém stravování rok od roku stoupá. Krabičky už nevolí jen ti, kdo chtějí zhubnout, ale roste počet lidí, kteří zkrátka chtějí jíst zdravě, pravidelně a především ušetřit čas za nakupování a vaření. Aby mohla společnost FitKitchen nabídnout to nejlepší na trhu krabičkových diet, vsadila na nejmodernější technologie v potravinářském průmyslu. Ty jí umožňují odbavit celý proces od vaření až po rozvoz pod jednou střechou, díky čemuž mají vše pod kontrolou a mohou garantovat 100% kvalitu.

Foto: komerční článek

Českou společnost FitKitchen založili v roce 2017 dva kamarádi Yegor a Egor, kteří si od začátku byli vědomi toho, že pokud chtějí vyniknout nad konkurencí, musejí se zaměřit především na technologickou stránku firmy. "První myšlenku o implementaci aspektů food-techu do firmy, tedy propojování inovativních technologických postupů ve výrobě a distribuci jídla, jsme měli už v roce 2018. Moderní technologie ve FitKitchen využíváme také v managementu společnosti, zejména při řízení logistiky, kontrolování zásob a sestavování jídelníčků," říká Yegor Lorenc, COO společnosti FitKitchen.

Foto: komerční článek

"Vyvinuli jsme vlastní IT úsek, který vymýšlí, jak co nejvíce zautomatizovat výrobní postupy a zvyšovat tak efektivitu jednotlivých činností. Podle poptávky například spočítá, kolik surovin potřebujeme mít na skladě, abychom mohli připravit požadované množství jídel. Další suroviny tak objednáváme až tehdy, kdy je opravdu potřebujeme na vaření. Jejich minimální doba skladování tak zajišťuje maximální čerstvost," dodává Egor Remizov, CEO společnosti FitKitchen.

Foto: komerční článek

A jaký je tedy proces krabiček FitKitchen?

  1. Každý pokrm má svou technologickou kartu, která analyzuje a sestavuje jednotlivé suroviny tak, aby měl výsledek přesný poměr makroživin a splnil hodnotu tarifu.
  2. S těmito podrobnými "recepty" se pak kuchaři pustí do příprav. V těch nechybí konvektomaty, hydraulické dávkovače pro přesné porce či šokery pro zachování živin v pokrmech a udržení jejich kvality po nejdelší možnou dobu.
  3. Zachovat čerstvost a chuť jim umožňuje také speciální balení. Z krabiček se odčerpá vzduch a použijí se gastronomické plyny, které vytvoří ochrannou atmosféru pro zachování maximální kvalita. Mají také laserové gravírovače na QR kódy, ze kterých si zákazník může kdykoliv načíst informace o daném pokrmu.
  4. Také rozvoz krabiček má FitKitchen zcela ve svých rukou. Díky moderním technologiím mohou plánovat distribuci v závislosti na dopravě tak, aby se pokrmy dostaly po uvaření k zákazníkům co nejdříve.

"Food-tech nám umožňuje připravovat krabičky rychle, ve velkém množství a přitom stále dodržovat top kvalitu, na které si zakládáme. Díky němu můžeme fungovat bez třetích stran a mít tak kompletní proces pod kontrolou," říká Egor Remizov. O spokojenosti zákazníků FitKitchen svědčí i stále rostoucí poptávka po produktu, která vyrostla jen od začátku roku 2024 o 25 %. 

 
Mohlo by vás zajímat

Právě se děje

Další zprávy