Fotbalisté Paraguaye

Aktualizováno 21. 2. 2012 13:02
Profil paraguayského reprezentačního týmu.
Fotbalisté Paraguaye
Fotbalisté Paraguaye | Foto: Reuters

Paraguay patří v poslední době k předním týmům jihoamerické kopané. Osmkrát hrála na mistrovství světa, do vyřazovacích bojů postoupila až na posledním šampionátu v JAR v roce 2010, kde vypadla až ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem - Španěly. Paraguay je zároveň dvojnásobným vítězem Copa America, v posledním ročníku v roce 2011 prohrála až ve finále s Uruguayí.
Paraguayský fotbalový svaz byl založen v roce 1906, jeho národní tým poprvé nastoupil proti argentinskému celku Corrientes v roce 1910 a uhrál přijatelnou remízu 0:0.
V Evropě je v posledních letech nejznámějším hráčem této země Roque Santa Cruz, především díky jeho úspěšnému angažmá v bavorském velkoklubu Bayernu Mnichov; dnes působí v Betisu Sevilla. Dalšími oporami jsou Justo Villar z argentinského Estudiantes, který zazářil na posledním turnaji Copa America, Marcelo Estigarribia z Juventusu Turín, Édgar Barreto z Palerma, Óscar Cardozo z Benfiky Lisabon, Nelson Haedo Valdez z Rubinu Kazaň a Lucas Barrios z Borussie Dortmund. Velkou fanynkou paraguayského národního mužstva je modelka Larissa Riquelme, která tým vydatně povzbuzuje na velkých akcích a přitahuje pozornost diváků, fotografů i kameramanů. Trenérem jihoamerického mužstva je Francisco Arce, v žebříčku FIFA z února 2012 patří Paraguayi 27. místo.

 

Právě se děje

Další zprávy