Andrea Hlaváčková

13. 8. 2012 20:00
Andrea Hlaváčková je česká tenistka, specialistka na čtyřhru a držitelka stříbrné olympijské medaile

Andrea Hlaváčková je česká tenistka, specialistka na čtyřhru a držitelka stříbrné olympijské medaile.

Tenis hraje již od svých pěti let. V roce 2004 vstoupila na okruh WTA (Ženská tenisová asociace), kde od té doby vyhrála deset turnajů ve čtyřhře. V rámci okruhu ITF (Mezinárodní tenisová federace) pak sedm událostí v singlu a sedmnáct v deblu.

V roce 2008 vytvořila stálou deblovou dvojici s Lucií Hradeckou a společně slaví velké úspěchy. V roce 2011 vyhrály první grandslam na French Open, v celém turnaji neztratily ani jeden set. Na počátku sezóny 2012 zvítězily na turnaji v Aucklandu a na Australan Open došly do semifinále. Dalšího vítězství se dočkaly na turnaji v Memphisu. V dubnu 2012 byla Hlaváčková poprvé nominována do českého fedcupového týmu pro semifinále Světové skupiny s Itálií hrané ve dnech 21. až 22. dubna v ostravské ČEZ Aréně.

V roce 2012 postoupila Hlaváčková spolu s Hradeckou poprvé v kariéře do finále wimbledonské čtyřhry, kde je zdolaly sestry Williamsovy. O několik týdnů později se tato situace opakovala na Letních olympijských hrách v Londýně, z nichž si odvezly stříbrnou medaili.

Hlaváčková byla na žebříčku pro dvouhru nejvýše klasifikována v lednu 2011 na 87. místě a ve čtyřhře v květnu 2012 na 7. místě.

Jejím trenérem je Diego Dinomo.

Andrea Hlaváčková se narodila 10. srpna 1986 v Plzni. Pochází z pivovarnické rodiny, její děd i praděd byli řediteli Plzeňského pivovaru, její otec v něm pracuje jako vrchní sládek.

 

Právě se děje

Další zprávy