Hlas Česko Slovenska

24. 2. 2012 14:26
Hlas Česko Slovenska je československá televizní show, která vychází z holandského pořadu The Voice.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: TV Nova

Hlas Česko Slovenska je televizní show, která vychází z holandského pořadu The Voice. Z množství přihlášených soutěžících se nejprve vybere 150 zpěváků a zpěvaček, kteří uspějí v castingových kolech, a následně se z nich vytvoří pěvecké týmy. Ty spolu vzájemně soutěží a nejméně úspěšní jedinci z nich vypadávají, až na konci v týmu zůstane jediný zpěvák.

Osamostatnění zástupci jednotlivých týmů se o vítězství utkají v Grandfinále, kde usilují o celkem sto tisíc euro a kontrakt s vydavatelem Universal Music.

Pořad vysílaný na televizích Nova a Markíza moderuje Leoš Mareš se slovenskou zpěvačkou Tinou. Takzvaní koučové jednotlivých týmů pak jsou Michal David, Josef Vojtek, Rytmus a Dara Rolins.

Průběh pořadu

Začíná se takzvaným výběrem naslepo, kdy si jednotlivý koučové ze 150 soutěžících vyberou 14 talentů, kteří je svým pěveckým výkonem nějak zaujali. Koučové pak své svěřence trénují a podporují, aby neustále zlepšovali své výkony.

V rámci týmu se utvoří dvojice, jež se utkají ve vzájemném souboji a horšího z nich kouč vyřadí. Tyto takzvané souboje proběhnou třikrát a do finále tak postoupí šest soutěžících z každého týmu.

Následně tým vystupuje jako celek, přičemž v prvním finále spolu soupeří týmy dva. Z klání budou dále pokračovat dva soutěžící s nejvyšším počtem diváckých hlasů, další dva si pak vybere kouč. Zbylí dva z jednoho týmu se opět mezi sebou utkají a horšího kouč vyřadí.

Obdobným způsobem se postupuje, až v týmu zbydou dva zpěváci zvoleni publikem a jeden koučem, celkově tedy tři. Tehdy jednotlivě vystoupí všichni, ten s nejvyšším počtem diváckým hlasů jde dále automaticky a druhého na základě souboje vybere opět kouč.

Do Grandfinále pak postoupí nejlepší z týmu na základě hlasování diváků i kouče, kteří mezi sebou mají rozdělený počet hlasů. V závěrečném večeru se postupně vyřazují jednotlivci, až zbyde jediný absolutní vítěz.

Sledovanost

První díl odvysílaný v neděli 12. února na televizní stanici Nova měl sledovanost více než 1,5 milionu diváků a celkově měl share 34,7 procenta. Na Slovensku bylo diváků o něco méně, konkrétně něco přes 900 tisíc, ovšem share byl vyšší - 42,4 procenta. U druhého dílu pak sledovanost klesla jen minimálně a oběma televizím se tedy záměr vytvořit jarní hit zatím daří.

 

Právě se děje

Další zprávy