Makro

12. 3. 2012 18:35
Makro je mezinárodní velkoobchodní řetězec. Obchody fungují jako samoobslužný hypermarket, ve kterém mohou nakupovat fyzické a právnické osoby po předložení živnostenského listu.
Makro - ilustrační foto.
Makro - ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Makro je mezinárodní velkoobchodní řetězec s více než 600 pobočkami v 29 zemích. Prodejní sortiment zahrnuje potraviny, včetně pečiva a jiných čerstvých výrobků, alkohol a cigarety a různé nepotravinářské spotřební zboží - například vybavení pro úklid, kancelářské a kuchyňské zboží.

Obchody fungují jako samoobslužný hypermarket, ve kterém mohou nakupovat fyzické a právnické osoby po předložení živnostenského listu či výpisu z obchodního rejstříku. Na základě těchto dokumentů je vystavena Makro karta, s níž lze opakovaně nakupovat v kterékoliv pobočce. Na jednu osobu, anebo firmu, lze zřídit maximálně dvě registrační karty.

Při registraci je ještě nutno předložit občanský průkaz, daňové přiznání a je třeba vyplnit Žádost o vydání zákaznické karty a souhlasit s obchodními podmínkami.

Makro je oblíbeným zásobovacím velkoobchodem zejména malých a středních prodejen a gastronomických zařízení. Vzhledem k vysokému počtu vietnamských obchodníků na tomto poli, má své internetové stránky též ve vietnamštině.

V Česku má Makro 13 prodejen v následujících městech; Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Praha – Černý Most, Praha – Stodůlky, Průhonice, Ústí nad Labem, Zlín, Liberec a Karlovy Vary.

Makro Cash & Carry je dceřiná společnost METRO AG. Na českém trhu jsou tyto obchody od roku 1990.

 

Právě se děje

Další zprávy