Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

V létě do Prahy za zábavou a gurmánskými zážitky v duchu michellinských hvězd

4. 7. 2019 8:20
Letní dovolená v Čechách se v posledních letech stává stále více populární. Zájmu se přitom těší i naše metropole – léto v Praze má totiž zcela typickou romantiku. Turisty přitom lákají nejen pamětihodnosti, ale i gurmánské zážitky, pestré možnosti kulturního vyžití či festivaly pod širým nebem.
Foto: Komerční sdělení

Stověžaté město má v letních měsících co nabídnout 
Praha je nejzelenější metropolí světa, téměř 57 % jejího území tvoří zeleň. Příjemné klima obstarává velké množství zahrad, městských lesů a parků, v nichž se budete moci osvěžit i vy, třeba během kulturních akcí. Za zmínku určitě stojí Královská zahrada Pražského hradu, která již tradičně hostí Shakespearovské slavnosti, jejichž představení můžete navštívit v průběhu celého léta. Letenské sady ožijí poslední dva srpnové týdny festivalem Letní Letná, který nabídne zahraniční i domácí soubory nového cirkusu, pohybového divadla či klaunerie.

Speciální kachní degustační menu je zážitkem
Do Prahy se nejezdí jen za kulturou, ale i za dobrým jídlem a vybranou gastronomií. Zcela jedinečné kachní degustační menu si na toto období připravila restaurace Sarah Bernhardt, kterou najdete v Hotelu Paříž Praha. "Kachní degustace je vskutku zážitkem, a to nejen chuťovým. Interiér naší restaurace v secesním stylu se řadí mezi nejkrásnější v Praze," říká manažer hotelu Philippe Jansa. "Kachny odebíráme z domácího chovu a naši hosté se mohou těšit na originální chuťové kombinace." "Jedním z předkrmů je kachní rillettes s tartarem ze sušených rajčat ve sladkokyselé́ demi-glace." "Kachní kroketa na salátu z chřestu se smrži a lanýžem, nebo kachní prsa á la Rossini s karamelizovanaou čekankou s kaštany a Champagne omáčkou představují dva hlavní chody, které párujeme s víny z české a francouzské produkce." 

Foto: Komerční sdělení

Za inspirací do Francie k nejlepším šéfkuchařům z oboru
Zcela nové je i Francouzské degustační menu. "Náš šéfkuchař Karel Hynek se vypravil pro inspiraci do Francie a učil se zde s mistry kuchaři. Každý z nich přitom získal tři Michellinské hvězdy, což je nejvyšší ocenění, kterého lze v oboru gastronomie dosáhnout. Pro české milovníky francouzské kuchyně připravil velice originální menu." Předkrmy tvoří tuňák s espumou z avokáda, kořením furikake a černým archivním vinegrettem, dále pošírovaná hruška ve víně Chablis gratinovaná sýrem Saint Agur s kořenovou zeleninou a červenou čočkou. Z hlavních chodů si můžete pochutnat na pečených telecích medailoncích s demi - glace se smrži a černými lanýži doplněné artyčokem plněným ratatouille a taglioliny s bylinkami či "Black Tiger" krevetách flambovaných likérem Cointreau na středozemním salátu s yuzu dresinkem. Jako dezert nechybí variace francouzských a českých sýrů s domácími marmeládami. Delikátním završením celého menu je broskev Melba s bazalkovým Crème fraíche a malinovým coulis.

Ubytování ve stylu secese a nejvyššího komfortu
Pokud máte v plánu pobýt v Praze déle, dopřejte si i stylové ubytování, které vás propojí s českou historií. Hotel Paříž Praha je architektonickým skvostem a legendou, v jejíchž zářivých interiérech se odehrávaly významné kapitoly naší novodobé historie. Byl útočištěm prvorepublikových hvězd stříbrného plátna a dodnes si uchovává působivou atmosféru, kterou vylíčil ve svých románech Bohumil Hrabal. Hotel najdete v uličce U Obecního domu u Náměstí Republiky. Na dosah díky jeho poloze budete mít všechny důležité pamětihodnosti, zároveň i komfort a pohodlí v nejvyšším standardu. 

Foto: Komerční sdělení

Těšíme se na Vaši návštěvu!
Hotel Paříž Praha, U Obecního Domu 1, Praha 1
www.hotel-paris.cz

 

Právě se děje

před 22 minutami

Fotbalisté Teplic měli v zápase s Olomoucí kopat penaltu

Fotbalisté Teplic měli v sobotním zápase 21. kola první ligy s Olomoucí (1:3) kopat penaltu. Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR při souboji Václava Jemelky s domácím Jakubem Marešem udělal chybu hlavní sudí Zbyněk Proske ve spolupráci s asistentem Radimem Dreslerem.

Proske v Teplicích ve 22. minutě za stavu 0:1 neodpískal Jemelkovo podražení Mareše na hraně pokutového území. Hosté do konce prvního poločasu přidali další dvě branky a prakticky utkání rozhodli. Podle komise předcházelo chybě špatné postavení rozhodčího, který měl být inkriminované situaci blíž. Na zápase nebyl přítomen videorozhodčí, takže nemohl přehmat sudích na hřišti opravit.

V pondělní dohrávce Jablonec - Příbram (4:0) asistent Jiří Moláček chyboval ve 14. minutě, když nesprávně signalizoval ofsajd domácího Jana Sýkory, jenž postupoval sám na branku. V 72. minutě hlavní rozhodčí Ondřej Berka správně neuznal gól Příbrami kvůli ruce Radka Voltra. Podle komise byla v pořádku i penalta pro Jablonec v nastavení, které předcházel faul Mihaila Cmiljanoviče na Libora Holíka.

Pochváleni byli i sudí za výkon v nedělním vršovickém derby mezi Bohemians 1905 a Slavií (1:0). Hlavní rozhodčí Pavel Rejžek vyhodnotil dobře například situaci v 82. minutě, kdy neodpískal ruku hostujícího gólmana Ondřeje Koláře mimo pokutového území. "Přestože došlo v případě brankáře hostujícího týmu k dotyku ruky s míčem, nejednalo se v tomto případě o porušení pravidel," vysvětlila komise.

V dalším nedělním ligovém duelu Opava - Plzeň (0:3) zase učinil správné rozhodnutí sudí Emanuel Marek, když v 85. minutě domácímu Bojanu Dordičovi udělil žlutou kartu za nafilmovaný pád v šestnáctce.

Chybou podle komise nebyla ani uznaná první branka Karviné v sobotním utkání proti Zlínu (2:0). Při gólové střele Vojtěcha Smrže z 29. minuty několik domácích hráčů stálo v ofsajdu. Asistent Jiří Kříž pak řešil s hlavním rozhodčím Pavlem Fraňkem, zda neovlivňovali brankáře hostů Mateje Rakovana, ale nakonec gól platil. Komise tento verdikt akceptovala i "s přihlédnutím k ne zcela průkazným opakovaným záběrům zmíněné situace".

Zdroj: ČTK
Další zprávy