reklama
restaurace
Vláda zváží konec byrokratické přítěže. Současná EET postrádá smysl, míní experti
Nová vláda zvažuje zrušit elektronickou evidenci tržeb, jejíž fungování už i tak přerušila pandemie koronaviru.
Ochránci zvířat ve Francii chtějí zakázat husí játra. Mluví o krutém krmení živočichů
Ve Francii se v posledních měsících vede vášnivá debata o tom, zda je přijatelné jíst gastronomickou delikatesu zvanou foie gras, tedy husí játra.
Stárek: Silvestrovské omezení na 50 lidí nedává smysl, Válkovo vysvětlení je zmatené
18:10
Kapr je maso budoucnosti. Češi ho jedí jen na Vánoce, chci to změnit, říká podnikatel
Prohlédnout si
18 fotografií
Nové restrikce vzaly restauracím čtvrtinu tržeb. Zákazníků ubyla pětina, ukazují data
Z dat Storyous vyplývá, že průměrná tržba na podnik klesla o posledním listopadovém víkendu o skoro 18 procent oproti předchozímu víkendu.
Nadávají nám do komunistů, dělají scény. Většina je ale ochotná, říkají kavárníci
Redaktoři Aktuálně.cz vyrazili do několika kaváren, aby se přesvědčili, jak v praxi funguje kontrola certifikátů a jak na to lidé reagují.
Na podniky dolehla nová opatření. V první den zpřísnění klesly tržby o šest procent
Návštěvnost v restauracích mezitýdenně klesla také zhruba o šest procent, oproti roku 2019 byla ale nižší o čtvrtinu, ukázala data Storyous.
Do hospody už test stačit nebude. Vláda reaguje, ale už nestíhá, míní experti
Oproti dřívějším vyjádřením hlavní hygieničky Pavly Svrčinové se vrátí také testování ve školách.
Field a La Degustation obhájily michelinskou hvězdu. "Biby" ale mají i další podniky
Tyto dvě restaurace zůstávají v prestižním průvodci po evropských restauračních zařízeních jedinými českými zástupci s hvězdičkami.
Do hospody na dražšího panáka. Zdražilo i pivo, v hotelech také nealko
V českých restauracích ve třetím čtvrtletí podle analýzy společnosti SharpGrid zdražily z nápojů ve srovnání s jarem především lihoviny.
Neukážu, jdu domů. Podívejte se, kde kontroly odradily od návštěv hospod nejvíce lidí
Celkově v gastropodnicích ubylo první listopadový týden skoro 16 procent zákazníků, průměrná tržba klesla téměř o čtvrtinu.
Obsloužíme všechny. Saské hospody musí kontrolovat očkování, pravidla ale obchází
Do restaurací, barů nebo klubů v Sasku smí nově jen očkovaní nebo vyléčení z covidu-19.
Návštěvy restaurací teď berou lidi politicky, stěžují si podniky. Vrací se roznášky
Po týdnu povinnosti kontrolovat bezinfekčnost zaznamenala úbytek hostů většina restaurací v Česku. Metropole problém nemá, vzdoruje hlavně venkov.
Šimůnek: Češi jen hledají důvod, proč to nejde. Hosty kontrolujeme, lustrace to není
20:07
"Řiďte se pravidly, ať se zase nevidíme on-line." Řada podniků nová opatření uvítala
Řada podniků vyzývá zákazníky, aby respektovali nové nařízení, podle kterého při vstupu do restaurace musí prokázat bezinfekčnost.
"Zlatý" konec roku se hospodám rozplývá. V létě lepily ztráty, teď firmy ruší večírky
V červenci restaurace dosáhly nejvyšších tržeb za uplynulého dva a půl roku, silný byl i srpen a září. Vánoční "večírková" sezona však vypadá špatně.
Při výbuchu restaurace v Číně zahynuli nejméně tři lidé, dalších asi třicet osob je zraněno
Při výbuchu v čínském městě Šen-jang na severovýchodě země ve čtvrtek zahynuli nejméně tři lidé. Dalších zhruba 30 osob je zraněno, uvedla agentura Reuters. Exploze nastala v restauraci a úřady…
Přečíst zprávu
1:41
Zaplavená thajská restaurace je atrakcí. Obsluha má holinky a hosté jezdí na lodích
Zákazníci do jídelny a kavárny Titiporna Jutimanona jezdí na lodích a u večeře si musejí dávat pozor na vlny vyvolané projíždějícími čluny.
"Lidé jen pípnou a odejdou." Číšníci mají kvůli kartám méně dýšek, kritizují i danění
Masivní rozšíření placení kartou změnilo etiketu spropitného v gastronomii. Některé terminály nabízí funkci, jež hosta požádá o "dýško" v procentech.
Dýňové latté se vrací. Kavárnám i fastfoodům se vyplácí sázka na sezonní menu
Lidé jsou podle marketérů za časově omezené nabídky ochotni zaplatit výrazně více. Proto je restaurace i kavárny tak často do nabídky vrací.
Předchozí
6
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama