reklama
jídlo
Pecina: Proti psímu masu nic nemám. Krev a morek dávám i do dezertů, sladké nemusím
V knize Jazyk, srdce, mozek, krev skládá poctu moravské kuchyni. "I ze zbytkových surovin uvaříte plnohodnotný pokrm," říká grafik Martin Pecina.
Víc než jen pivo, guláš a svíčková. Tajemství české kuchyně je jinde
Petra Tajovský Pospěchová nedávno vydala encyklopedii chutí celého Česka. Kromě průvodce po tradičních jídlech v sobě snoubí také nevšední bedekr.
Bojíme se, co jíme. Hmyz ale vařily už naše babičky, připomíná vědkyně
Naši předkové jedli, co si mohli vypěstovat nebo co chovali, popisuje vědkyně Eva Ferrarová, která se zabývá kulturou jídla.
Kam na nejlepší hot dog ve Vsetíně? Do ukrajinského bistra Frank
Když Vadim Naumovich popisuje ingredience a přípravu valašského a ukrajinského hot dogu, zní to jako poezie. Před měsícem otevřel vlastní bistro.
Oběd v restauraci vyjde v průměru na 184 korun, o 20 korun více než loni
Průměrné ceny obědů letos rostou pomalejším tempem, když za celý minulý rok to bylo o 19 procent, v přepočtu 24 korun.
Bratři otevřeli bistro na sídlišti. Na poctivý fast food k nim chodí ajťáci i babičky
Prohlédnout si
20 fotografií
Punčochář: "Nejhnusnější" jídlo mě děsí dodnes. Ve škole jsem byl podvyživený
6:12
Z mastného stánku pod Bezdězem udělali oázu mlsných turistů. Z nevěstince zas penzion
Prohlédnout si
20 fotografií
V šumavském kempu vaří šneky i žáby. Utopenci mají v Divokým bistru utrum
Prohlédnout si
20 fotografií
Jan Punčochář prozradil trik na ty nejkřehčí řízky. Připravte si starý chléb
0:45
Korporátu už měli dost, teď jsou z manažerů zmrzlináři. Zkoušeli pivní i parmazánovou
Prohlédnout si
20 fotografií
Hosty krmí luxusem a zlatem. Čech, který vařil královně, otevřel podnik pro každého
Prohlédnout si
20 fotografií
Poctivé hranolky jako z restaurace. S dobrou odrůdou brambor je připravíte i doma
1:42
Přísný test drive-thru: Děti určí, kde se jí. Vezmou na milost nováčka na dálnicích?
Prohlédnout si
50 fotografií
Vyhrál gastroolympiádu s bramborovým trdelníkem. Soutěži jsem obětoval vše, říká
Dominik Unčovský si prošel známými českými podniky, horskými hotely i stáží v Indii. Před týdnem vyhrál národní kolo prestižní soutěže Bocuse d'Or.
Margarín je hnus, měli bychom ho zakázat, vyzval šéfkuchař. Na máslo nedá dopustit
Margarín je průmyslový, trvanlivý produkt plný soli a tuku. Je jen o dva stupínky méně škodlivý než plasty," varuje britský šéfkuchař James Martin.
Počet nakažených v hradecké restauraci stoupl na 127, na vině byla zřejmě omáčka
Zdrojem nákazy z jídla ve vietnamské restauraci v Hradci Králové na konci března byla podle hygieniků zřejmě arašídová omáčka. Počet lidí se zdravotními potížemi se do úterý zvýšil na 127, z toho u…
Přečíst zprávu
Infografika
Lednicová slepota. Otestujte si, jak odhalit neviditelné jídlo, které vás vyjde draho
Grafika ukazuje, kam do lednice umístit potraviny, aby vydržely co nejdéle.
Tesla bude vařit pivo, pro které vypěstovala speciální chmel. Alkohol nenabízí poprvé
Prohlédnout si
11 fotografií
Desítky lidí v Hradci Králové měly zdravotní obtíže po návštěvě restaurace
V Hradci Králové od víkendu více než 30 lidí se zdravotními obtížemi vyhledalo pomoc zdravotníků. Shodně uváděli jako zdroj problémů konzumaci jídla v jedné restauraci v centru města. U zhruba…
Přečíst zprávu
Předchozí
2
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama