reklama
gastronomie
Fotky jako z jiného světa. Tak si dříve letecké společnosti hýčkaly cestující
Prohlédnout si
49 fotografií
Drdel: Jídla si nevážíme, je to nefér vůči rostlinám i farmářům. Z marketů mám fobii
24:18
Nejlepší šéfkuchařka roku má v menu i larvy. Gastronomie může změnit svět, tvrdí
Devětapadesátiletá ekonomka zařazuje na menu své restaurace také tradiční kuchyni domorodých národů, v níž se objevují i mravenci či larvy a ryby.
Přehled
McDonald's prodá ruské pobočky. Snímky ukazují těžké začátky, kdy i úsměv byl agresí
První moskevskou pobočku McDonald's povolili ještě sovětští komunisté, otevřela se v roce 1990. Podívejte se, co tehdy novinka ze Západu způsobila.
Ukrajinská úřednice vaří v Pražské tržnici: Vracet se nechci, ale bydlení je tu drahé
Prohlédnout si
15 fotografií
Tvarůžky nemusí smrdět, dokazuje cukrárna v Lošticích. Peče slané kremrole i větrníky
Prohlédnout si
15 fotografií
Roman Paulus otevřel v Olomouci kantýnu. Jídlo tu stojí šestkrát méně než v Alcronu
Šéfkuchař před dvěma lety odešel z Alcronu a rozhodl si otevřít svůj podnik v Olomouci. Moderní kantýnu nedaleko centra provozuje od listopadu.
Desetitisíce Ukrajinek mohou najít práci v gastronomii. Vyřešily by nouzi o personál
Například řetězce McDonald's a Starbucks již zvýšený zájem z řad ukrajinských běženců evidují.
Chleba se solí za 120 korun. Vracíme se k tradici, lidé to ocení, říká český pekař
Prohlédnout si
20 fotografií
Jídlo ze stánku povýšil na zážitek. S grilovanými kuřaty si hraje jako v nóbl podniku
Prohlédnout si
20 fotografií
Ministr Síkela jednal s profesními svazy o kompenzacích pro podnikatele. Pokračovat budou příští týden
Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) dnes odpoledne jednal s profesními svazy o kompenzacích pro podnikatele zasažené v souvislosti s pandemií koronaviru. Zástupci resortu se sejdou se…
Přečíst zprávu
Přehled
V Česku se loni nově zabydlely tři desítky značek. Zaujmout chce i "ruský Lidl"
Podívejte se, o které značky se český maloobchod loni rozrostl. Potvrdil se současný nastupující trend otevírání takzvaných "phygital" prodejen.
Ital v Nuslích vyrábí mozzarellu z českého mléka. Říkali, že jsem se zbláznil, tvrdí
Prohlédnout si
22 fotografií
Kapr je maso budoucnosti. Češi ho jedí jen na Vánoce, chci to změnit, říká podnikatel
Prohlédnout si
18 fotografií
Koprovka zaujala michelinské kritiky. Hosté se po ní můžou utlouct, říká šéfkuchař
Pražský podnik The Eatery vsází na českou klasiku, jako je koprovka nebo bůček. Všimli si jej i michelinští hodnotitelé.
Návštěvy restaurací teď berou lidi politicky, stěžují si podniky. Vrací se roznášky
Po týdnu povinnosti kontrolovat bezinfekčnost zaznamenala úbytek hostů většina restaurací v Česku. Metropole problém nemá, vzdoruje hlavně venkov.
Šimůnek: Češi jen hledají důvod, proč to nejde. Hosty kontrolujeme, lustrace to není
20:07
Sehnat v Česku vietnamské kuchaře je těžké, lidí je v gastru málo, tvrdí bratři Taové
Giang a Khanh Taové otevřeli v roce 2014 první restauraci ve Stodůlkách. Letos otevřeli podnik na Brumlovce, kam se za gastrozážitky dosud nejezdilo.
"Zlatý" konec roku se hospodám rozplývá. V létě lepily ztráty, teď firmy ruší večírky
V červenci restaurace dosáhly nejvyšších tržeb za uplynulého dva a půl roku, silný byl i srpen a září. Vánoční "večírková" sezona však vypadá špatně.
Restauratéři nesouhlasí s návrhem Vojtěcha, aby kontrolovali bezinfekčnost hostů
Restauratéři nesouhlasí s návrhem ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO), aby kontrolovali bezinfekčnost. Nikdo s nimi téma podle Asociace malých a středních podniků a živnostníků (AMSP)…
Přečíst zprávu
Předchozí
5
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama