Viťaz Čechov

24. 3. 2012 1:30
Profil ruského hokejového týmu Viťaz Čechov

Viťaz Čechov je hokejový tým, působící v Kontinentální hokejové lize.

Klub byl založen v roce 1996. Ruskou superligu však hrál až od roku 2006 a do KHL se zapojil hned od jejího vzniku v roce 2008. Nastupuje v Tarasovově divizi a patří pravidelně k nejhorším týmům soutěže, a k tomu navíc přidává přílišný agresivní prvek, který často přechází až v brutalitu, která s hokejem má málo co společného. Proto není tým mezi ostatními celky příliš oblíben, vedení ligy mu však výstřelky toleruje. Zatím.

I proto v Čehově nepůsobí žádný český ani slovenský hráč, protože klub sází na tvrdý styl Kanaďanů. Pouze v sezóně 2007/2008 za mužstvo hrál Stanislav Hudec a Andrej Podkonický, vydrželi v něm však pouze rok.
K oporám týmu, dáli se to tak říci, patřili v sezóně 2011/2012 brankář Danila Alistrarov s průměrem nad tři branky na zápas, nejproduktivnější hráč Mikhail Anisin, následovaný Artemy Panarinem. Nejvíce pozornosti však na sebe strhávali rváči typu Christopher Brennan, nejtrestanější hráč ligy, následovaný v celkovém pořadí soutěže spoluhráči Jonem Mirastym, Jeremy Yablonskim a Nickem Tarnaskym.

 

Právě se děje

Další zprávy