HC VERVA Litvínov

Aktualizováno 23. 4. 2012 19:21
HC VERVA Litvínov je týmem hrajícím v Tipsport extralize ledního hokeje v sezóně 2011/2012

Umístění v sezóně 2011/12: 13. místo

Do ´Chezy´ přestoupil před extraligovým ročníkem 2011/12 z Ústí nad Labem brankář Martin Volke, který mužstvu v uplynulé sezóně výrazně pomohl do předkola play off a později i do čtvrtfinále. Bilance příchody - odchody byla před sezónou 2011/12 vyrovnaná - 6:6. Tým trenéra Vladimíra Kýhose posílili i dva Slováci - Ján Brejčák z Popradu a Martin Hujsa ze Slovanu Bratislava. Do Sparty zamířil Peter Jánský a kariéru ukončil zkušený Roman Vopat, vítězný typ hokejisty. Do Mladé Boleslavi se přesunul brankář Jaroslav Hübl, jehož z pozice jedničky ´vystrnadil´ právě Volke. V kádru chemiků zůstal pro sezónu 2011/12 olympiský vítěz a mistr světa, čtyřicetiletý Martin Ručinský.

Základní část

Litvínov se v dolních patrech tabulky pohyboval od začátku sezóny, a nepomohly tomu ani časté změny trenérů. Vladimíra Kýhose na konci listopadu nahradil Jiří Kučera, který na lavičce podkrušnohorského týmu vydržel jen do začátku února, kdy trenérskou taktovku převzal Vladimír Jeřábek. Litvínov se v probíhající sezóně vyznačoval katastrofální obranou, která byla suverénně nejhorší z všech týmů soutěže. Z pohledu zápasů doma/venku Litvínov ještě jakž takž držel tempo na domácím kluzišti, na hřištích soupeřů to však bylo znatelně horší a výsledkem bylo jen 20 získaných bodů. Litvínov nejméněkrát vyhrál v základní hrací době, paradoxně však celkem dobře využíval přesilové hry a někteří jeho hráči se dostali do popředí individuálních statistik, konkrétně Viktor Hübl a František Lukeš, dokud se nezranil.

Play-out

Do play-out šel Litvínov z předposlední pozice s náskokem pouhých tří bodů na poslední Mladou Boleslav. A zpočátku se mu nedařilo, když se propadl až na samotné dno, ze kterého mu musela pomáhat i litvínovská legenda a současný poslanec Jiří Šlégr. Krušnohorci se nakonec v extralize zachránili, když získali stejně jako před nimi umístěné Karlovy Vary a Slavia 19 bodů (v součtu se základní částí dohromady 83 bodů).

Klub se slavnou historií vychoval 23 borců pro NHL a osm olympijských vítězů z Nagana 1998. Na medaili z extraligy však čeká dlouhých 15 let. Do sezóny 2011/12 vstupoval se starostmi, jak provést rekonstrukci zimního stadionu Ivana Hlinky. Ten nevyhovuje požadovaným parametrům a po modernizaci se jeho kapacita pravděpodobně sníží. Na sezónu 2011/12 se však ještě nezměnila. Ze 7000 míst je 5000 v ochozech na stání.

Opory a hvězdy: Martin Volke - Marek Černošek, Richard Jareš - Viktor Hübl, František Lukeš, Martin Ručinský, Vojtěch Kubinčák, Martin Jenáček.

Web: www.hokej-litvinov.cz

Návrat na wiki play off

 

Právě se děje

Další zprávy