HC Slavia Praha

Aktualizováno 23. 4. 2012 18:54
HC Slavia Praha je týmem hrajícím v Tipsport extralize ledního hokeje v sezóně 2011/2012

Umístění v sezóně 2011/12: 12. místo

Jeden z nejmladších týmů extraligy s věkovým průměrem 25 let po úspěchu v minulém ročníku s kádrem příliš nehýbal. Do Komety Brno se před sezónou 2011/12 přesunuli obránce Tomáš Žižka a útočníci Tomáš Pospíšil a Miroslav Holec (návrat z hostování). Útočník Michal Vondrka zamířil na sever - do finského Oulu, v průběhu sezóny se však vrátil. Slavii posílili pouze dva hokejisté - ze Sparty získala útočníka Tomáše Kůrku (později přestoupil do Třince) a z hostování v Českých Budějovicích se jí vrátil obránce Jakub Šulc. Slavii vedl celou sezónu trenér Vladimír Růžička.

Základní část

Slavia se celou sezónu pohybovala ve spodních patrech tabulky a zde nakonec i základní část zakončila. Největším nedostatkem vršovického celku byla hra na domácím stadionu. V nich byl celek Vladimíra růžičky nejhorším v celé soutěži. Před vlastními diváky také Slavia dostala nejvíce gólů ze všech týmů. Naopak venku byla Slavia třetí nejlepší a jako jediné získala při výjezdech více bodů než při domácích duelech. Chybou Slavie také bylo, že málo střílela na branku, měla nejméně střel ze všech týmů. Může se však pochlubit nejproduktivnějším juniorem - Tomášem Hertlem, a druhým nejproduktivnějším obráncem Petrem Kadlecem.

Play-out

Slavia se na zápasy play-out přestěhovala do stařičkého Edenu a nakonec v něm ligu v pohodě zachránila, když si k 66 bodů ze základní části připsala dalších devatenáct a skončila jedenáctá.

Klub hrál v uplynulé sezóně v O2 Aréně s kapacitou 17.500 diváků, na zápasy play-out, jak zmíněno výše, se však přestěhoval do stařičké haly v Edenu.

Opory a hvězdy: Miroslav Kopřiva - Petr Kadlec, Jakub Krejčík - Jan Alinč, Jiří Doležal, Tomáš Micka, Vladimír Růžička, Michal Vondrka, Lukáš Krenželok.

Web: www.hc-slavia.cz

Návrat na wiki play off

 

Právě se děje

Další zprávy