HC Plzeň 1929

Aktualizováno 23. 4. 2012 15:13
HC Plzeň 1929 je týmem hrajícím v Tipsport extralize ledního hokeje v sezóně 2011/2012

Umístění v sezóně 2011/12: 3. místo

Plzeňští Indiáni vkročili do sezóny 2011/2012 s šesti novými hráči. Lepší výsledek než vypadnutí v předkole play off v minulém ročníku měli zaručit především ostřílení borci - brankář Adam Svoboda, obránce František Kaberle a útočníci Ondřej Kratěna a Radek Duda. Klub pokračoval v experimentech s hráči ze zámořských nižších soutěží, které se mu v minulých letech většinou vyplatily. V AHL si Plzeň vybrala Geoffa Kinrada. Indiány opustil pouze jediný hokejista. Do Pardubic odešel Václav Benák. Trenérem mužstva je Marián Jelínek.

Základní část

Plzni se vydařil vstup do soutěže, po první čtvrtině byla druhá, ve druhé části se propadla na čtvrtou příčku, pak se však znovu vyšvihla opět za vedoucí Spartu a do konce základní části si druhé místo udržela. Plzeň disponovala v 52 zápasovém kolotoči nejlepším útokem, dařilo se jí především doma, kde byla nejúspěšnějším ze všech celků. Západočeský tým si připsal také nejlepší statistiku využití přesilových her a Radek Duda byl druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Play-off

Play-off začala Plzeň trochu rozpačitě, stejně jako Sparta Praha. Vinu na tom mohla mít i dlouhá pauza mezi koncem základní části a zahájením bojů play-off. Západočeský celek se proto v prvním kole natrápil se Zlínem, který vyřadil až po sedmi zápasech. V semifinále však narazil na překvapení soutěže Kometu Brno a po pěti zápasech se se sezónou loučil. Po vyřazení oznámil odchod od týmu trenér Marián Jelínek a konec kariéry také Martin Straka a Jaroslav Modrý.

Předloňský mistr hraje svá utkání v ČEZ Aréně s kapacitou 8236 diváků (5879 míst k sezení).

Opory a hvězdy: Adam Svoboda - Jiří Hanzlík, František Kaberle, Jaroslav Modrý - Tomáš Vlasák, Martin Straka, Radek Duda, Ondřej Kratěna.

Web: www.hcplzen.cz

Návrat na wiki play off

 

Právě se děje

Další zprávy