HC Energie Karlovy Vary

Aktualizováno 23. 4. 2012 18:47
HC Energie Karlovy Vary jsou týmem hrajícím v Tipsport extralize ledního hokeje v sezóně 2011/2012

Umístění v sezóně 2011/12: 11. místo

Mistr z roku 2009 se před sezónou 2011/12 posílil o devět hokejistů. Z Karlových Varů jich zamířilo jinam 13. Přišli například sparťané Michal Gulaši a Marek Bartánus, mužstvo opustili mimo jiné brankář Lukáš Sáblík (který se však v průběhu sezóny vrátil), Michal Dobroň či Jakub Čutta. Trenérem mužstva byl od začátku sezóny Václav Baďouček, na konci roku 2011 jej však vystřídal Vladimír Kýhos.

Základní část

Varský klub prakticky celou sezónu strávil na chvostu tabulky a až v závěru se vzepjal k boji o play-off. Na to však nakonec nedosáhl. Se Slavií, Litvínovem a Mladou Boleslaví tak bude hrát o udržení v soutěži. Navzdory svému postavení však západočeský celek disponuje nejlepším střelcem soutěže - Petrem Kumstátem, a jedenáctým nejproduktivnějším hráčem ligy Lukášem Pechem. Vary hrály špatně především venku, kde byly druhým nejslabším týmem soutěže.

Play-out

Do play-out šel západočeský celek z 11. příčku a místo si nakonec udržel, když si v extra zápasech připsal dalších 19 bodů a zachránil se.

Karlovarská KV Aréna, v níž klub hraje, má kapacitu 6000 míst a patří k nejmodernějším hokejovým halám v Česku.

Opory a hvězdy: Lukáš Mensator, Lukáš Sáblík - Michal Gulaši, Petr Gřegořek - František Skladaný, Petr Kumstát, Václav Skuhravý, Lukáš Pech.

Web: www.hokejkv.cz

Návrat na wiki play off

 

Právě se děje

Další zprávy