Václav Pilař

1. 2. 2012 11:56
Profil českého fotbalového útočníka Václava Pilaře

Václav Pilař je český fotbalový útočník a reprezentant, na začátku roku 2012 hrající za prvoligový tým Viktoria Plzeň.

Pilař začínal s fotbalem v Novém Bydžově, ale již v mládežnickém věku přešel do Hradce Králové. Za Votroky odehrál již jako dorostenec několik prvoligových utkání, celkem si jich na svoje konto připsal v černobílém hradeckém dresu 28 s bilancí tří vstřelených branek. Poté si jej však vyhlédla ambiciózní Plzeň, kam východočeský klub pustil hráče na hostování na začátku sezóny 2011/2012.

To se však stalo kamenem úrazu po úspěších Plzně a reprezentace v roce 2011, na kterých se Pilař velkou měrou podílel. Začaly se okolo něj slétat slavné zahraniční kluby a Pilař kývl na nabídku bundesligového Wolfsburgu. Problém však spočíval v tom, že se na tom nedohodl s Plzní, ale pouze s Hradcem. Následovaly tedy tahanice o to, kde bude Pilař na jaře hrát a výsledkem horečných jednání bylo nakonec setrvání Pilaře na jaře v Plzni, následně v létě odejde na hostování do Wolfsburgu, resp. klubu, který si vybere, a na konci roku bude volný k přestupu. Pilařova dosavadní bilance v Plzni činí ke konci ledna 2012 24 odehraných zápasů a osm branek.

Pilařovy výkony v plzeňském dresu samozřejmě nemohly uniknout reprezentačnímu trenérovi Bílkovi, který malého štírka povolal poprvé na turnaj v Japonsku v létě 2011. Zde Pilař odehrál jeden poločas (a jednou nastoupil na osm minut). Znovu si Pilařovy kvality osvědčil Bílek v přátelském zápase proti Ukrajině (4:0), a nakonec dal příležitost nadějnému záložníkovi i v barážovém dvojutkání proti Černé Hoře. Za to se mu tehdy třiadvacetiletý Pilař odvděčil rozhodujícím gólem v prvním utkání.

Pilař měří 169 centimetrů a váží 69 kilogramů. Je typem rychlonohého útočníka, vhodným do kombinace i rychlého protiútoku, který dokáže přesně zakončit.

 

Právě se děje

Další zprávy