Petr Jiráček

30. 1. 2012 15:23
Profil českého fotbalového záložníka Petra Jiráčka

Petr Jiráček je vycházející hvězda českého fotbalu a čerstvý reprezentant, který na začátku roku 2012 přestoupil do německého VfL Wolfsburg.

Jiráček začínal s fotbalem v Tuchořicích, v deseti letech však přesídlil do Sokolova. Během své mládežnické kariéry hrál také za Slavii Praha. V západočeském Sokolově kreativní záložník také poprvé nahlédl do seniorského fotbalu, když za něj odehrál 40 zápasů a vsítil dvě branky. V roce 2008 si jej však vyhlédla prvoligová Viktoria Plzeň, za kterou odehrál následujících tři a půl roku. Byl tak u největších úspěchů plzeňského fotbalu - zisku mistrovského titulu i účasti v základní skupině Ligy mistrů v roce 2011. Jeho spolehlivé výkony nejen ve viktoriánském dresu, ale také v reprezentaci, mu přinesly angažmá v prvoligovém německém Wolfsburgu, v jehož dresu už také nastoupil v bundesligových zápasech jarní části sezóny 2011/2012.

Jiráček oblékl reprezentační dres poprvé na podzim 2011, zařadil se však hned mezi opory mužstva a vstřelil také důležitý gól v baráži o Euro 2012 proti Černé Hoře. Do začátku roku 2012 si připsal pět reprezentačních startů.

Jiráček je ceněn především pro svůj bojovný styl a neutuchající fyzickou kondici, které prokládá pohlednými kombinačními akcemi. Měří 180 centimetrů a váží 77 kilogramů.

 

Právě se děje

Další zprávy