Jaroslav Drobný

28. 1. 2012 20:52
Profil českého fotbalového brankáře Jaroslava Drobného

Jaroslav Drobný je český fotbalový brankář a reprezentant, který v sezóně 2011/2012 působí v týmu německé bundesligy Hamburger SV.

Klubová kariéra

Drobný začínal s fotbalem v Chrudimi, ještě v mládežnickém věku však odešel do Vítkovic. Prvoligovou premiéru si odbyl na jihu Čech v Českých Budějovicích. Jeho prvním zahraničním angažmá byl řecký Panionios, kde působil čtyři sezóny a odchytal zde více než sto zápasů. Svými výkony zaujal klub anglické Premier League z Fulhamu, krátce po přestupu do jeho týmu se však zranil a po rekonvalescenci se mu již nepodařilo prosadit do základní sestavy. Byl proto poslán na hostování do nizozemského Den Haagu, kde nastoupil ke dvanácti utkáním. Bez odehrání jediného utkání ve Fulhamu pak přestoupil do dalšího anglického týmu Ipswich Town, kde se však také neprosadil a byl poslán na další hostování do německé Bochumi. V místním týmu VfL se mu dařilo mnohem lépe, dokonce tak, že si jej vyhlédla a následně i angažovala Hertha Berlín. Dalším Drobného působištěm se tak stalo německé hlavní město. Po úspěšných letech však přišel na konci sezóny 2009/2010 pád do druhé ligy a Drobného přestup do severoněmeckého Hamburku, kde chytá i na začátku roku 2012. Za německé kluby do 28. ledna 2012 (včetně) odchytal 154 utkání, včetně 33 utkání v evropských pohárech, v nichž obdržel 206 gólů (průměr 1,34 obdržené branky na zápas). K tomu přidal dalších 16 zápasů v holandské Eredivisie a 101 duelů v dresu řeckého Panionisu, včetně deseti v evropských pohárech.

Reprezentační kariéra

Drobného reprezentační kariéra čítá šest utkání v týmu do šestnácti let, jeden zápas za dvacítku a šestnáct startů ve výběru do jedenadvaceti let. Za seniorský tým zatím nastoupil pětkrát, debut absolvoval v roce 2009 proti Maroku.

Drobný měří 193 centimetrů a váží 88 kilogramů.

 

Právě se děje

Další zprávy