Fortuna

Aktualizováno 1. 3. 2012 18:59
Skupina Fortuna je největším středoevropským poskytovatelem kurzového sázení.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Fortuna Entertainment Group je největším poskytovatelem kurzového sázení ve střední Evropě.

Podle neauditovaných finančních výsledků za rok 2010 činil čistý zisk Fortuny 20,3 milionů eur, což představuje nárůst více než 60% oproti roku 2009.

Společnost Fortuna vznikla v roce 1990 jako jedna z prvních akciových společností - v čele jejích akcionářů stál Michal Horáček. O rok později vznikla na Slovensku sesterská společnost Terno. V roce 2005 do obou společností vstoupila skupina Penta a zároveň došlo k vstupu na polský trh (akvizicí společnosti Profesionał). Penta k roku 2011 vlastnila přes 67 % akcií celé skupiny.

On-line sázení přes internet bylo na Slovensku spuštěno v roce 2007, v Čechách o dva roky později. V roce 2010 vznikla Fortuna Entertainment Group, která na poli internetového sázení vstoupila na maďarský a chorvatský trh (tamější sázková společnost není součástí holdingu, ale patří Pentě). Zároveň se jí podařilo získat licenci na provoz loterie v Česku. Kromě zmíněných zemí působí Fortuna ještě na Maltě.

V ČR lze sázet buď na pobočkách, popřípadě po internetu či telefonu. Další možnost, pomocí SMS, je zatím aktivní například na Slovensku. Během roku 2011 Fortuna spustila v reakci na krach Sazky novou loterii.

V ČR spojila Fortuna své jméno zejména s florbalem, atletikou a fotbalem.

Předsedou představenstva a generálním ředitelem je od roku 2010 Jiří Bunda.

 

Právě se děje

Další zprávy