Atlant Moskevská oblast

26. 3. 2012 13:55
Profil ruského hokejovéhom týmu Atlant Moskevská oblast

Atlant Moskevská oblast je ruský hokejový klub, hrající Kontinentální hokejovou ligu. Působí ve městě Mytišti.

Klub byl založen v roce 1953 a až do roku 1998 (s dvouletou výjimkou) působil pod názvem Chimik Voskresensk. Největšími úspěchy týmu v sovětské éře jsou čtyři bronzová místa v letech 1965, 1969, 1984 a 1990. Atlant je pověstný také propracovanou výchovou mládeže, jeho juniorskými týmy prošli například Igor Larionov nebo Valerij Kamenskij.

Do KHL klub vstoupil v roce 2008, tedy od jejího začátku. Svoji první sezónu zakončil druhým místem v Bobrovově divizi, v následném play-off porazil v prvním kole Čeljabinsk, ve čtvrtfinále však nestačil na Metallurg Magnitogorsk. O rok později skončil Atlant druhý v Tarasovově divizi, tentokrát však vypadl již v prvním kole vyřazovacích bojů s Lokomotivem Jaroslavl. Na stejném místě po základní části se tým umístil i v sezóně 2010/2011, tentokrát však v play-off pod vedením českého trenéra Miloše Říhy prošel až do finále (zdolal postupně Čerepovec, Petrohrad a Jaroslavl), v němž podlehl Ufě 1:4 na zápasy. Do zatím posledního play-off v sezóně 2011/2012 postoupil ze čtvrtého místa v západní konferenci, v prvním kole vyřadil opět Čerepovec, ale v dalším již nestačil na Petrohrad, vedený jeho bývalým trenérem Milošem Říhou.

Nejdéle působícím českým hráčem Atlantu je Jan Bulis, který v něm působil čtyři sezóny, v úspěšném ročníku 2010/2011 jej doplnili ještě útočníci Zbyněk Irgl a Jan Marek, slovenský obránce Jaroslav Obšut a zmíněný trenér Miloš Říha. V sezóně 2011/2012 nastupovali v dresu týmu z Mytišti Slováci Branko Radivojevič (třetí nejproduktivnější hráč) a Richard Stehlík. Největšími oporami týmu v posledním ročníku byli brankář Konstantin Barulin, obránce Janne Niskala a útočníci Nikolaj Žerděv, Jonas Andersson a Patrik Zackrisson.

 

Právě se děje

Další zprávy