Prometheus

31. 5. 2012 14:39
Prometheus od legendárního režiséra Ridleyho Scotta slibuje úžasný sci-fi zážitek.
Prometheus
Prometheus | Foto: Bontonfilm

Velkolepý sci-fi film Prometheus od režiséra Ridleyho Scotta patří mezi nejočekávanější snímky roku 2012. Fanoušci mohli dlouho jen spekulovat, nakolik se legendární režisér nechá inspirovat příběhem staršího Vetřelce, pod kterým byl Scott také podepsaný. Nakonec se ale ukázalo, že i když měl být Prometheus pokračováním ságy, na vraždícího mimozemšťana bude pouze odkazovat. Česká premiéra snímku Prometheus se uskuteční 7. června 2012.

Příběh filmu

Hlavními hrdiny filmu Prométheus jsou dva ambiciózní archeologové Elisabeth Shaw (Noomi Rapace) a Charlie Holloway (Logan Marshall-Green). Po dlouhých výzkumech se ústřední dvojici podaří odhalit návaznost starověkých piktogramů nalezených v nejrůznějších končinách světa. Po jejich složení získávají hrdinové mapu, která jasně ukazuje na místo ve vzdáleném vesmíru. Záhy vzniká výzkumný tým, jenž se vydá na lodi Prometheus na dlouhou cestu za zodpovězením základních existenčních otázek lidského pokolení. Posádka Promethea se ovšem setká s něčím mnohem děsiě´vějším a nebezpečnějším, než kdokoli čekal. Začíná boj nejen o záchranu vlastního života, ale také o odvrácení tragedie, která by mohla ovlivnit osud celé lidské rasy.

Původní koncept filmu počítal s tím, že nový snímek se bude věnovat událostem před samotným dějem série o Vetřelci. Nakonec se však tvůrci přiklonili ke kreativnější variantě, kdy příběh Promethea fanouškům odhalí zcela novou mytologii. Pozorný divák znalý Vetřelce si však přesto může všimnout početných odkazů.

Snímek Prometheus se natáčel v mnoha exotických lokacích. Mezi ně patří například monumentální vodopád Dittifoss na Islandu nebo okolí sopky Hekly. Světová premiéra je stanovena na 1. června 2012.

 

Právě se děje

Další zprávy