Nové knihy

1. 11. 2012 23:43
Knihkupectví nestačí vybalovat nové knihy od nakladatelů a už přicházejí další. Podívejte se na tipy na zajímavé romány či naučnou literaturu.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Týden co týden se v českých knihkupectvích objevují nové knihy. Kvantum potištěného papíru roste, i když i český trh zareagoval na trend elektronických knih a elektronických čteček jako Kindle nebo Wooky.

Beletrie, dětská literatura a naučná literatura, tři základní větve dělení literatury. Pro zajímavost, v roce 2010 se v České republice vydalo 14 992 nových titulů. Mezi největší knižní nakladatele na trhu patří Albatros Media, Euromedia Group a Grada Publishing.

Od roku 2011 se i v Česku pořádá oblíbená akce zvaná Velký knižní čtvrtek (v zahraničí Super Thursday), během nějž vychází v jeden den hned několik velkých a očekávaných titulů. V roce 2012 mezi ně patřil například Sněhulák Jo Nesba, Pražská zima od Madeleine Albrightové nebo Čechy, země zaslíbená Petry Hůlové.

V roce 2012 vydal novou knihu i jeden z nejúspěšnějších žijících českých autorů - Michal Viewegh. Šlo o satirický román Mráz přichází z Hradu.

Největší český knižní veletrh probíhá v květnu pod názvem Svět knihy na pražském Výstavišti, na podzim se vystavovatelé přesouvají do Havlíčkova Brodu.

 

Právě se děje

Další zprávy